Hoofdsponsors


 

  

 

 

Nevensponsors
 

 

 

 


Ook zij steunen ons: 

 

 

 

Handbal Evergem Nieuws
Wedstrijdverslag: Dames - Uilenspiegel: 33 - 27

Een onbekende tegenstander...

We wisten dat we ze niet mochten onderschatten... Al snel werd duidelijk dat ze snel waren, goed konden scoren... Wij geraakten niet voorbij hun 6-0 verdediging... De begincijfers waren dan ook niet rooskleurig. Na amper 6 minuten stonden we 0-5 achter... We bleven echter rustig spelen en bleven de kansen zoeken. Die kwamen er ook. We begonnen te scoren, liepen mooi in de 'gaten', speelden met en voor elkaar... We stonden er als een team. Ook in verdediging lieten we mooi samenspel zien. We gingen de rust in met slechts een 3-puntenkloof (12-15). Na de rust was het de bedoeling ons spel te blijven spelen, rustig te blijven en ervoor te gaan. Dit werd dan ook zeer mooi opgevolgd. Mooie loopwegen, samenspel, puike verdediging, goed keeperswerk en we dichtten de kloof. Meer nog, we gingen vlot over Uilenspiegel. De rollen waren omgekeerd. Mentaal bleven we sterk, lieten geen steken vallen en eindigden met een zeer mooie 33-27 eindcijfers. Deze prestatie werd neergezet door: Aers Jasmine (7), Baetslé Sarah (8), Eetesonne Elisa (doel), Goossens Sara (1), Huyghe Celine (5), Mathys Charlotte (4), Van Damme Axelle, Van De Woestyne Rani (2), Voordeckers Hannah (3), Wasen Amber (3), Buysse Heidi. 

Wedstrijdverslag: Denderbelle - Dames: 23 -22

Met een onvolledige ploeg vertrokken we richting Denderbelle. Hoewel de wedstrijd gelijk opging, slaagden we er toch niet in een kleine kloof te dichten en bleven we aankijken tegen een achterstand. Penalty's werden gemist, de passen waren niet altijd zuiver maar er waren ook zeer veel positieve aspecten. Hoewel we achterstonden, bleven we positief en bleven ons spel spelen. Er waren mooie looplijnen, mooie doelpunten en ook mooie reddingen van onze doelvrouw... We gingen de rust in met 10-8. In de tweede helft spreiden we eenzelfde scenario tevoorschijn zoals voor de rust. Een versnelling met afwerking op doel resulteerde echter in een gelijke stand waarna we ook een 2-punten voorsprong namen. Die voorsprong konden we echter niet houden... Denderbelle kwam terug op gelijke hoogte en kon terug een kloof slaan... Op een bepaald moment keken we aan tegen een 4-puntenkloof. In tegenstelling tot vorig seizoen, bleven we echter rustig ons spel spelen, gingen we niet overhaast gaan shotten... We konden nog een mooie eindsprint inzetten en dichtten de kloof nog tot 1 punt... We verloren de wedstrijd dus nipt... (23-22), maar we onthouden vooral de positieve aspecten... Op naar onze volgende wedstrijd (thuis tegen Uilenspiegel) met een voltallige ploeg! Speelden mee dit weekend: Jasmine (3), Sarah (1), Iebel, Elisa (doel), Céline (4), Rani (3), Hannah (4), Amber (6) en Heidi (1)

Wedstrijdverslag: Heren 1 - Olva Brugge : 28 - 34

Eerste competitiewedstrijd en meteen 4de tegen 5de van vorig jaar. Aangezien de eerste drie zijn overgegaan naar 2de Liga zijn dit in principe de twee sterkste overgebleven ploegen. Natuurlijk zijn de andere ploegen ook niet blijven stil zitten en de zakkers uit 2de liga en stijgers uit Regio zijn onbekenden. Hoewel Roeselare 2 en Kortrijk 3 nu ook geen echte onbekenden zijn. Telkens er 2de of 3de ploegen bij betrokken zijn weet men dat er op het eind van de competitie alles mogelijk is. Wanneer de nood het hoogst is, komen de spelers uit hogere reeksen wel helpen. Wij hebben ons ook versterkt met een speler met wat meer ervaring namelijk Jelle De Vlieger. Tot hier de voorbeschouwing.

De match begon uitstekend. We liepen 3 doelpunten uit, dit vooral onder impuls van een zeer sterke Lowie. Thibaut stond uitstekend te keepen en zou een sublieme eerste helft spelen. Ondanks dit kwamen de West-Vlamingen weer in het spel en na 13’ was alles te herdoen(5-5).De volgende periode ging de wedstrijd goed heen en weer. Na 25’ pakten we echter resoluut de leiding. Van een 13-13 stand ging het naar een 17-14 ruststand. Het eerste deel van onze opdracht was volbracht.

MEER ...
Wedstrijdverslag:Dames - Kortessem: 25- 14

 Een onbekende tegenstander... We wisten niet wat wat konden verwachten. Doelstelling was ons spel te spelen, sportief te vechten voor elke bal en vooral te geloven in wat we kunnen... 

De tegenstanders zetten de eerste cijfers op het bord, doch namen we snel het heft in handen en bouwden we een mooie voorsprong op (6-1). Kortessem maakte veel loopfouten (die werden niet altijd gefloten), en ook hun passes waren niet altijd goed... Wij kenden een zwakker moment, doch konden we de rust ingaan met een mooie voorsprong: 11-6. 

MEER ...
Meisjestornooi Keerbergen
Vorig weekend kwam een uitverkoren deel van de U12-spelers voor het eerst dit seizoen in actie... jawel... onze meisjes! 
Ayko, Sara, Mira, Lotte, Karlijn, Feke, Lisa en Neda hadden er veel zin in en Kasper mocht onze backup zijn omdat de laatste aanmeldingen nogal laat binnen kwamen. Ik was zeer trots dat 8 van onze 10 meisjes uiteindelijk meegingen.
 
In Keerbergen werd het herdenkingstornooi André Vertommen georganiseerd. 8 ploegjes namen hieraan deel en Evergem was er dus één van. Er werd gespeeld in 2 poules van 4 ploegen en daarna waren er kruisfinales.
Wij startten tegen thuisploeg Atomix. De wedstrijd kwam nogal moeilijk op gang voor beide ploegen. 
Voor beide ploegen waren er nochtans voldoende kansen maar de afwerking op doel sloeg wat tegen. Misschien was het de spelers nog niet opgevallen dat de doelen verlaagd werden? Nipt konden we de wedstrijd winnen met 3-2. Na een korte adempauze dachten we gezamenlijk na wat we de volgende match zouden kunnen verbeteren en dit probeerden we dan meteen toe te passen tegen Uilenspiegel
MEER ...
Wedstrijdverslag: Heren 2 - Elita Lebbeke 2 : 31 - 15

Na enkele maanden zonder officiële heren matchen mochten onze heren 2 het eerste balletje gooien in het nieuwe handbaljaar voor HBC Evergem. De tegenstander van dienst was Elita Lebbeke. Hun heren 2 bestond vooral uit recreanten en enkele ervaren spelers.

Deze heren uit Lebbeke waren tijdens de openingsfase duidelijk de beteren van onze starters. Elita speelde een 3-6 voorsprong bij elkaar. Onze kadetten samen met nieuwkomer Fredrick speelden te traag en werkten slecht af. Na 15’ wisselden de echte 2de ploeg spelers voor een 6-tal 1ste ploeg spelers. Aanvankelijk ook geen succes want ook zij misten open kansen. Toch konden ze nog enkele keren scoren zodat het scorebord  een 11-8 voorsprong aanduidde.

MEER ...
Gekende activiteiten

Een aantal van onze activiteiten kunnen jullie nu alvast in je agenda noteren !!

 

Ga naar Activiteiten -> Gekende Activiteiten of klik op de link

Onze voorzitster aan het woord

 Krantenartikel van onze voorzitster kan je lezen door op onderstaande foto te klikken:

Trainingsschema 2018 - 2019

 

Beachhandbal Tornooi te Blankenberge (28 & 29/07)

Afgelopen weekend deden onze Dames en Heren van HBC mee aan het beach handbal tornooi in Blankenberge. Ook een aantal scheidsrechters van HBC Evergem waren paraat. 

 

Klik op de foto voor een grotere versie (Laden duurt effe).

Meer foto's kan je terugvinden in de Foto Gallerij !!

Pagina 3 van 3Eerste   Vorige   1  2  [3]  Volgende   Laatste   
 
Wedstrijden deze week

 

ZATERDAG 16/02/2019
 
10:00 Hr: Waasmunster - U12
 
14:30 Hr: Olva Brugge - Heren 1
 
14:40 Hr: I053: Dames - Welta
 
16:15 Hr: Izegem - U18
 
17:30 Hr: Dendermonde - Heren 2

ZONDAG 17/02/2019
 
13:30 Hr: Aalst - U16
 
13:30 Hr: Lokeren - U14

 

 
Seizoenskalender

 
Meest recente Activiteiten

HBC Evergem Quiz
 8 februari 2019

 

Nieuwjaarsreceptie HBC
19 januari 2019

 

Spaghetti HBC
10 november 2018

 

BBQ 2018
26 mei 2018

Ontbijt Actie
25 maart 2018

HBC Evergem Quiz
16 februari 2018


 

 


 

 
Copyright 2013 Handbalclub Evergem - Gebruiksovereenkomst - Privacybeleid - Powered by - Inloggen