Hoofdsponsors


 

  

 

  

Nevensponsors

  

 

 

 

 

 

 


Ook zij steunen ons: 

    

  

 

 

 

 

Handbal Evergem Nieuws
Wedstrijdverslag: Izegem - Dames 22 - 25

 Met een beperkte ploeg trokken we richting Izegem. Izegem is een nieuwe tegenstander in de reeks; zeker niet te onderschatten. We begonnen direct sterk aan de wedstrijd en konden het eerste mentaal-belangrijke doelpunt scoren. De stand ging echter gelijk op maar, we bleven steeds één of 2 doelpunten voor; een echte kloof werd niet gemaakt. Rond de 20ste minuut konden we dan toch een 3-puntenkloof uitbouwen maar die werd - vooral door 2' tijdstraf - teniet gedaan. We gingen de rust in bij 11-12.

MEER ...
Verslag: Denderbelle 1 - M13

 Zaterdag gingen we op bezoek bij Denderbelle 1. De meisjes van Denderbelle verdedigen letterlijk op de man (vrouw) in dit geval. Net geen innige omhelzingen volgden waar niet alle meisjes op voorbereid waren. De arbitrage floot dit echter niet af waardoor het niet de leukste herinnering als wedstrijd was... Maar, er waren ook positieve aspecten te vermeldZaterdag gingen we op bezoek bij Denderbelle 1. De meisjes van Denderbelle verdedigen letterlijk op de man (vrouw) in dit geval. Net geen innige omhelzingen volgden waar niet alle meisjes op voorbereid waren. De arbitrage floot dit echter niet af waardoor het niet de leukste herinnering als wedstrijd was... 

MEER ...
Verslag: Dames - Sporting Nelo: 32 - 15

Sp. Nelo -- een nieuwe tegenstander in onze reeks; doch was het belangrijk die niet te onderschatten. Bijkomend kunnen we niet rekenen op Hanne en Céline die gekwetst zijn. De sfeer zat echter goed. We begonnen ook sterk aan de wedstrijd. Het baltempo lag in aanval hoog; er was omzeggens geen balverlies en aanvallend liet men mooie acties zien die meestal resulteerden in een doelpunt. Ook in verdediging waren we zeer sterk bezig waardoor we Nelo in de fout dwongen en daar op zijn beurt konden van profiteren. We gingen de rust in met 14-5-cijfers. Tijdens de 2de helft was het belangrijk dat we ons hoofd erbij hielden en mooi spel lieten zien. Een aantal zwakke minuten volgden: dom balverlies, veel te snel op doel werpen, onvoldoende concentratie / wilskracht in verdediging... We konden ons echter herpakken en konden toch nog eindigen met een mooie overwinning: 32-15? Dank aan: Jasmine, Sarah, Sara, Elisa, Charlotte, Rani, Hannah, Amber, Fran, Heidi en Céline als co-coach. Ook dank aan de supporters.

Verslag: DHC Waasmunster - M13
De wedstrijd DHC Waasmunster - M13 ging door op zaterdagochtend... Het was voor veel meisjes 'vroeg-uit-de-veren'. Maar, de sfeer zat direct goed in de kleedkamer en ook de opwarming liep gesmeerd. De opdracht van vorige week diende opnieuw herhaald te worden: krijg je de bal in aanval, probeer een actie naar doel te ondernemen; lukt het niet --> bal doorgeven. Belangrijk was ook hier om niet te dicht op de verdediging te starten en de bal in de loop te ontvangen. Verdedigend waren de aandachtspunten: 'vecht' (sportief) voor de bal; als de keepster de bal 'pakt' en de bal zou terug in het spel botsen: bal veroveren. Tegenaanvallen mochten worden gelopen maar ook hier was het belangrijk dat de keepster steeds afspeelmogelijkheid had. De opdrachten werden zeer goed uitgevoerd. Er stonden geen individuen op het veld maar een daadwerkelijke ploeg; op de bank was het ook leuk vertoeven door de positieve sfeer.
Conclusie: het is puur genieten! Bijkomend wonnen we nog 3 keer van Waasmunster: 5-15; 6-8 en 11-14. Met dank aan: Ayko, Feke, Mira, Yarianna, Meyssa, Lotte Co, Dine, Ella, Sara en Karlijn
Verslag Thor Middelkerke - M13
Gisteren was er wedstrijd in Oostende tegen Thor Middelkerke. Voor Yarianna en Dine was het hun 1ste wedstrijdervaring. Doelstelling van deze wedstrijd was: 1) plezier beleven; 2) in aanval naast de verdediger lopen; er voorbij gaan als het lukte en blijven kijken als iemand vrij stond (en pass geven als je er niet voorbij raakte); een andere doelstelling was om te niet direct te botsen als men de bal kreeg (cf. men mag 3 stappen zetten met de bal in de hand wat onder andere impliceert dat men snelheid kan maken; tijd heeft om rond te kijken én men de dribbel nog niet kwijt is). In verdediging was de opdracht dat iedereen ervoor probeerde te zorgen dat de persoon voor zich de bal niet kon krijgen binnen de 9m (zone tussen stippellijn en volle cirkellijn); als ze de bal daarbuiten kregen, dienden men te trachten de bal te veroveren. Als keeper: de bal zo snel mogelijk terug in het spel brengen.
 
MEER ...
Fithandbal

Ziehier dan een eerste impressie van onze fithandbal.

Foto's kan hier je terugvinden

 

Wilrijk Cup U12 (Zat 07/09/19)
In de Wilrijk-Cup streden drie U12-ploegen voor de beker in wedstrijden van 20 minuten. Heist-op-den-Berg, Evergem en uiteraard organisator Uilenspiegel namen het tegen elkaar op.
In onze eerste wedstrijd tegen Heist-op-den-Berg waren wij duidelijk de betere. Tegen halfweg stonden we met 7-1 voor. Niets leek ons nog in de weg te liggen voor een goede afloop. Maar een sporter weet dat de prijzen pas worden uitgereikt aan de eindmeet. Onze verdediging verzwakte fel en in aanval liep het ook minder vlot, we forceerden een aantal doelpogingen die in feite geen doelpogingen waren. We zochten niet naar de speler die vrij kwam in onze aanval om af te ronden op doel waar we aanvankelijk wel nog het geduld hadden. Het werd onnodig spannend en met een zuchtje wonnen we de wedstrijd met 8-9. Daarna 5 'rust en meteen daarna aan de slag tegen Uilenspiegel. 
MEER ...
Kwalificatietornooi VHV U16

Proficiat aan onze U16.

Deze hebben zich zaterdag 07/09 opnieuw geplaatst voor het VHV A competitietornooi.

NIEUW BIJ HBC EVERGEM !!

 

Volgens de VHV  : Fithandbal is een nieuw concept, uitgewerkt door de Vlaamse Handbalvereniging i.s.m. de Vlaamse Overheid, om 30-plussers de kans te geven om één keer per week recreatief aan handbal te doen.

 

Voor meer info: Klik op bovenstaand logo !!

Trainingsschema's 2019 - 2020 staan online !! BIJGEWERKT

Het nieuwe seizoen staat bijna voor de deur.

Klik hier voor de het nieuwe trainingsschema van 2019 - 2020 !!!

 

Pagina 3 van 4Eerste   Vorige   1  2  [3]  4  Volgende   Laatste   
 
Wedstrijden deze weekOmwille van de maatregelen door het coronavirus zijn

ALLE trainingen en wedstrijden op alle niveau's afgelast tot 20 april

doordat de sporthallen gesloten zijn.


 

 
Seizoenskalender

 
Meest recente Activiteiten

HBC Ontbijtactie
14 juni 2020
onder voorbehoud

 

 

HBC Evergem Quiz
 7 februari 2020

 

Nieuwjaarsreceptie HBC
12 januari 2020

 

Spaghetti HBC
16 & 17 november 2019

 

BBQ 2019
11 mei 2019

 

 

  

 

 

 


 

 


 

 
Copyright 2013 Handbalclub Evergem - Gebruiksovereenkomst - Privacybeleid - Powered by - Inloggen