Hoofdsponsors


 

  

 

 

Nevensponsors
 

 

 

 


Ook zij steunen ons: 

    

  

 

 

 

Handbal Evergem Nieuws
Wedstrijdverslag: U12 - Waasmunster

Op de clubdag van HBC Evergem mocht onze U12 het opnemen tegen Waasmunster, correctie... tegen maar ook mét Waasmunster. Waasmunster kwam met een onvolledige ploeg en als een geschenk uit de hemel mochten wij die aanvullen. Met maar liefst 15 spelers van Evergem (een 16e zat gekwetst in het publiek), was dit dan toch al een zorg minder want iedereen zou op die manier veel kunnen spelen. Lukas was de coach van dienst en leende per time enkele spelers uit aan de tegenpartij, volgens beurtrol, want iederéén wou precies weten of het gras groener was aan de overkant, bij Eddy De Vlieger.
Het publiek was zeer talrijk en dikwijls ook opvallend enthousiast als Waasmunster kon scoren. Niet dat we in Evergem niet kunnen genieten van mooie goals als die van de tegenpartij komen! ;-)

MEER ...
Wedstrijdverslag: Denderbelle - U12

De start van de herfstvakantie was een waar feest voor de U12. Op zaterdag mochten we richting Lebbeke om te spelen tegen de meisjes van Brabo Denderbelle. Op zondag was er welpentornooi en kwamen Dendermonde en Lokeren op bezoek. Later op de dag speelden de Red Wolves in Leuven tegen Kroatië en wie niet live meeging, kon thuis voor de buis zitten.

Jules, Milan, Arne, Matti, Joran, Senne, Arthur en (slechts 3 meisjes...) Lisa, Sara en Meyssa waren paraat op zaterdag. Enkele jongens waren wat zenuwachtig op voorhand. Benieuwd wat onze nieuwe tactiek zou geven, startte de wedstrijd met veel doelkansen voor ons. Vooral onze rechterzijde werd vrijgespeeld met de ene kans na de andere. Maar de bal raakte niet tot aan de netten. Heel veel missers (waarvan veel boven het doel) zorgden ervoor dat we halfweg nog steeds niet gescoord hadden. Gelukkig brachten Sara en Milan daar verandering in, Milan was enorm trefzeker. Meyssa liet als keeper slechts één bal passeren. De eindstand was 1-5 in ons voordeel. Onze linker flank had zeer goed werk afgeleverd, waardoor we vaak aan de rechter zijde in overtal waren. 

MEER ...
Wedstrijdverslag: Atomix - Dames 29 - 20

Een verre verplaatsing; een ongeslagen tegenstander... De opdracht waar we voor stonden was niet mals.  We waren echter voltallig... Het was een wedstrijd waar we zouden kunnen tonen wat we waard waren... De wedstrijd begon echter catastrofaal. We keken na 5 minuten (alweer -- zie Uilenspiegel) op tegen een aanzienlijke achterstand (5-1). We konden dan eindelijk nog eens scoren maar daarna begon het opnieuw... Zij scoorden; wij niet... Na 10 minuten: 9-3... De eerste helft is dus kort samen te vatten; Atomix mooi samenspel; zeer mooie loopwegen. Wij leken mentaal noch fysiek aanwezig. Van verdediging was zelfs nauwelijks sprake; we stonden (stil) erbij en keken erna, leek het wel... Ook aanvallend waren we nergens. Er werd nauwelijks gelopen. De coach keek en zag vooral hoe het niet moest. De tussenstand was dan ook een terechte 21-8 (voor Atomix welteverstaan); het kon al een eindstand zijn... Maar goed; een tweede helft diende nog gespeeld te worden. 

MEER ...
Wedstrijdverslag: U12 - DB Gent

Het was een zware bevalling, die eerste wedstrijd voor U12 op het grote handbalveld. De zenuwen waren erg gespannen, er werden veel verrassende vragen gesteld. Bij het klaarzetten van de zaal vroeg één van de welpen: "Kelly, waar moet dat doel staan? Spelen wij zoals op training in de breedte?". En even later: "Spelen wij in dezelfde ploeg als de meisjes?" 

Joran, Neda, Arthur, Karlijn, Kasper, Ferran, Matti, Senne, Milan, Jules, Lisa, Arne en Ayko vormden het team van Evergem en zo had Ayko's mama al meteen een kluif aan het invullen van het wedstrijdblad. Maar vanaf het eerste fluitsignaal, kreeg de tafel geen werk meer van de Evergemse welpen... Stilte voor de storm... die niet kwam.
MEER ...
Nieuw logo HBC Evergem

 De wakkeren onder jullie zullen het misschien al gemerkt hebben, in onze header staat ons nieuwe logo van HBC Evergem. dit werd ontworpen door Helena Mestdag, waarvoor onze oprechte dank !!!

 

Wedstrijdverslag: Dames - Uilenspiegel: 33 - 27

Een onbekende tegenstander...

We wisten dat we ze niet mochten onderschatten... Al snel werd duidelijk dat ze snel waren, goed konden scoren... Wij geraakten niet voorbij hun 6-0 verdediging... De begincijfers waren dan ook niet rooskleurig. Na amper 6 minuten stonden we 0-5 achter... We bleven echter rustig spelen en bleven de kansen zoeken. Die kwamen er ook. We begonnen te scoren, liepen mooi in de 'gaten', speelden met en voor elkaar... We stonden er als een team. Ook in verdediging lieten we mooi samenspel zien. We gingen de rust in met slechts een 3-puntenkloof (12-15). Na de rust was het de bedoeling ons spel te blijven spelen, rustig te blijven en ervoor te gaan. Dit werd dan ook zeer mooi opgevolgd. Mooie loopwegen, samenspel, puike verdediging, goed keeperswerk en we dichtten de kloof. Meer nog, we gingen vlot over Uilenspiegel. De rollen waren omgekeerd. Mentaal bleven we sterk, lieten geen steken vallen en eindigden met een zeer mooie 33-27 eindcijfers. Deze prestatie werd neergezet door: Aers Jasmine (7), Baetslé Sarah (8), Eetesonne Elisa (doel), Goossens Sara (1), Huyghe Celine (5), Mathys Charlotte (4), Van Damme Axelle, Van De Woestyne Rani (2), Voordeckers Hannah (3), Wasen Amber (3), Buysse Heidi. 

Wedstrijdverslag: Denderbelle - Dames: 23 -22

Met een onvolledige ploeg vertrokken we richting Denderbelle. Hoewel de wedstrijd gelijk opging, slaagden we er toch niet in een kleine kloof te dichten en bleven we aankijken tegen een achterstand. Penalty's werden gemist, de passen waren niet altijd zuiver maar er waren ook zeer veel positieve aspecten. Hoewel we achterstonden, bleven we positief en bleven ons spel spelen. Er waren mooie looplijnen, mooie doelpunten en ook mooie reddingen van onze doelvrouw... We gingen de rust in met 10-8. In de tweede helft spreiden we eenzelfde scenario tevoorschijn zoals voor de rust. Een versnelling met afwerking op doel resulteerde echter in een gelijke stand waarna we ook een 2-punten voorsprong namen. Die voorsprong konden we echter niet houden... Denderbelle kwam terug op gelijke hoogte en kon terug een kloof slaan... Op een bepaald moment keken we aan tegen een 4-puntenkloof. In tegenstelling tot vorig seizoen, bleven we echter rustig ons spel spelen, gingen we niet overhaast gaan shotten... We konden nog een mooie eindsprint inzetten en dichtten de kloof nog tot 1 punt... We verloren de wedstrijd dus nipt... (23-22), maar we onthouden vooral de positieve aspecten... Op naar onze volgende wedstrijd (thuis tegen Uilenspiegel) met een voltallige ploeg! Speelden mee dit weekend: Jasmine (3), Sarah (1), Iebel, Elisa (doel), Céline (4), Rani (3), Hannah (4), Amber (6) en Heidi (1)

Wedstrijdverslag: Heren 1 - Olva Brugge : 28 - 34

Eerste competitiewedstrijd en meteen 4de tegen 5de van vorig jaar. Aangezien de eerste drie zijn overgegaan naar 2de Liga zijn dit in principe de twee sterkste overgebleven ploegen. Natuurlijk zijn de andere ploegen ook niet blijven stil zitten en de zakkers uit 2de liga en stijgers uit Regio zijn onbekenden. Hoewel Roeselare 2 en Kortrijk 3 nu ook geen echte onbekenden zijn. Telkens er 2de of 3de ploegen bij betrokken zijn weet men dat er op het eind van de competitie alles mogelijk is. Wanneer de nood het hoogst is, komen de spelers uit hogere reeksen wel helpen. Wij hebben ons ook versterkt met een speler met wat meer ervaring namelijk Jelle De Vlieger. Tot hier de voorbeschouwing.

De match begon uitstekend. We liepen 3 doelpunten uit, dit vooral onder impuls van een zeer sterke Lowie. Thibaut stond uitstekend te keepen en zou een sublieme eerste helft spelen. Ondanks dit kwamen de West-Vlamingen weer in het spel en na 13’ was alles te herdoen(5-5).De volgende periode ging de wedstrijd goed heen en weer. Na 25’ pakten we echter resoluut de leiding. Van een 13-13 stand ging het naar een 17-14 ruststand. Het eerste deel van onze opdracht was volbracht.

MEER ...
Wedstrijdverslag:Dames - Kortessem: 25- 14

 Een onbekende tegenstander... We wisten niet wat wat konden verwachten. Doelstelling was ons spel te spelen, sportief te vechten voor elke bal en vooral te geloven in wat we kunnen... 

De tegenstanders zetten de eerste cijfers op het bord, doch namen we snel het heft in handen en bouwden we een mooie voorsprong op (6-1). Kortessem maakte veel loopfouten (die werden niet altijd gefloten), en ook hun passes waren niet altijd goed... Wij kenden een zwakker moment, doch konden we de rust ingaan met een mooie voorsprong: 11-6. 

MEER ...
Meisjestornooi Keerbergen
Vorig weekend kwam een uitverkoren deel van de U12-spelers voor het eerst dit seizoen in actie... jawel... onze meisjes! 
Ayko, Sara, Mira, Lotte, Karlijn, Feke, Lisa en Neda hadden er veel zin in en Kasper mocht onze backup zijn omdat de laatste aanmeldingen nogal laat binnen kwamen. Ik was zeer trots dat 8 van onze 10 meisjes uiteindelijk meegingen.
 
In Keerbergen werd het herdenkingstornooi André Vertommen georganiseerd. 8 ploegjes namen hieraan deel en Evergem was er dus één van. Er werd gespeeld in 2 poules van 4 ploegen en daarna waren er kruisfinales.
Wij startten tegen thuisploeg Atomix. De wedstrijd kwam nogal moeilijk op gang voor beide ploegen. 
Voor beide ploegen waren er nochtans voldoende kansen maar de afwerking op doel sloeg wat tegen. Misschien was het de spelers nog niet opgevallen dat de doelen verlaagd werden? Nipt konden we de wedstrijd winnen met 3-2. Na een korte adempauze dachten we gezamenlijk na wat we de volgende match zouden kunnen verbeteren en dit probeerden we dan meteen toe te passen tegen Uilenspiegel
MEER ...
Pagina 3 van 4Eerste   Vorige   1  2  [3]  4  Volgende   Laatste   
 
Wedstrijden deze week

 

ZONDAG  30/06 =>  ZONDAG 07/07/2019

PARTILLE (ZWEDEN)


ZATERDAG 27/07 & ZONDAG 28/07/2019

Beachhandbaltornooi Blankenberge

 
Seizoenskalender

 
Meest recente Activiteiten

BBQ 2019
11 mei 2019

 

HBC Ontbijtactie
31 maart 2019

 

   

HBC Evergem Quiz
 8 februari 2019

 

Nieuwjaarsreceptie HBC
19 januari 2019

 

Spaghetti HBC
10 november 2018

 

 


 

 


 

 
Copyright 2013 Handbalclub Evergem - Gebruiksovereenkomst - Privacybeleid - Powered by - Inloggen