Hoofdsponsors


 

  

 

 

Nevensponsors
 

 

 

 


Ook zij steunen ons: 

    

  

 

 

 

Handbal Evergem Nieuws
Wedstrijdverslag: Thor Middelkerke - Dames: 20 - 37 (Oefenmatch)

Na een lange (handbalwedstrijd)pauze werd het tijd om nog eens het wedstrijdgevoel aan te wakkeren. We trokken met de dames richting kust voor een oefenwedstrijd tegen Middelkerke. We waren met een bijna-voltallige ploeg. Charlotte en Axelle hadden nog examen en waren er niet; Fran en Hanne waren onze jonge-jeugdigen die aansloten bij de dames.

We begonnen - ons oud zeer- opnieuw zwak aan de wedstrijd; Thor kon direct scoren; wij begonnen te zwak in verdediging en mogelijks nog slechter in aanval. Na 6 minuten scoorden we pas voor het eerst (2-1). We groeiden in de wedstrijd; er werden nieuwe dingen geprobeerd; zeker in verdediging. Uitstappen werd door sommigen voorheen nooit gedaan; nu werd dit wel geprobeerd (zoals gevraagd) en dit resulteerde in een aantal mooie steals... Stilaan konden we een kloof slaan; na 12' stond het 5-8; daarna vergrootte de kloof alleen maar tot 6-12. Iedereen kreeg speelkans én er werd ook volop geswitcht in posities. We gingen de rust in met 11-13.
MEER ...
Verslag M12 meisjestornooi in Ertvelde

In het eerste weekend van januari besloten we met HBC Evergem de jeugdcup in Roeselare onveilig te gaan maken. Voor U18 en U16 lukte dit. Maar in de poging om ook een M14-ploeg samen te stellen, mislukten we. Nochtans popelden vooral de M12 om toch te spelen, waardoor we een eigen driehoekstornooi inrichtten. Atomix (Haacht) en Denderbelle gingen graag in op onze vraag.

Het werden heel leuke wedstrijdjes! Vele meisjes groeiden naarmate het tornooi vorderde, zowel bij de tegenstanders als bij Evergem. 

MEER ...
Wedstrijdverslag: Uilenspiegel - Dames (28 - 30)

Uilenspiegel... Thuis hadden we ertegen gewonnen; evenwel na een zeer zwakke start. Nu was het uitwedstrijd én wisten we dat hun 1ste ploeg (in 2de Nationale) geen wedstrijd had dit weekend. Hoewel ze 3de laatste gerangschikt staan, zou het toch geen te onderschatten 'klus' worden. We vatten de wedstrijd echter goed aan en stonden na 7 minuten 0-4 voor. We lieten hen echter teveel in de wedstrijd komen waardoor de puntenkloof niet behouden werd. Ze konden steeds naderen tot op 1 of 2 doelpunten. Positief was dat ons aanvalsspel goed bleef; dat we bleven lopen en de rust konden ingaan met een 4-puntenkloof (12-16). 

Na de rust hadden we opnieuw mindere periodes afgewisseld met mooiere handbalperiodes; zowel in aanval als in verdediging. We wonnen de wedstrijd met 28-30. Werkpunt zal worden dat we meer constant moeten zijn in ons spel... Maar goed, belangrijke punten zijn binnengehaald. We hebben nu een rustperiode tot 26 januari. Dan hebben we een topwedstrijd thuis tegen Atomix; een ploeg dat nog geen enkele wedstrijd heeft verloren...  Supporters welkom op 26/01 - 20u40 @ SH Ertvelde... 

MEER ...
Wedstrijdverslag:Dames - Denderbelle (31 - 32)

Een moeilijke tegenstander voor ons... Uit tegen hen hadden we in de heenronde nipt verloren (1 doelpunt); we hadden dit graag rechtgezet gezien.... We begonnen sterk aan de wedstrijd en maakten direct een kloof van 5 doelpunten. Na 9 minuten stond het 5-0. Hoewel dit een mooie score lijkt was het allerminst mooi handbal dat we presenteerden. De bal ging veel te traag rond in aanval, er waren weinig mooie acties.. een slakkenhandbal én vooral aanwezigheid van wrevel... Ook in verdediging ging het niet zoals verhoopt. Denderbelle was gewoon slecht in afwerken. Ons zwak spel én het mooiere / snellere spel van Denderbelle resulteerde erin dat de kloof gedicht werd. Bij rust stond het dan ook 14-14 gelijk... 

MEER ...
Wedstrijdverslag: Kortessem - Dames (14 - 28)

Een zeer verre verplaatsing stond op het programma. Een auto (met 5 inzittenden) was vroeger afgereisd om alvast in Hasselt voor de U16 te supporteren. Kortessem was onze eerste (onbekende) tegenstander bij aanvang van het seizoen. We hadden er toen thuis tegen gewonnen maar goed... het seizoen is ondertussen gevorderd en ze waren duidelijk verbeterd ten opzichte van onze eerste ontmoeting. De wedstrijd ging bij aanvang dan ook zeer gelijk op. In minuut 7 stond het nog maar 3-4. Langzamerhand konden we een kleine kloof uitbouwen maar telkens slaagden ze er opnieuw in die kloof té klein te houden om experimentelere opstellingen uit te proberen. Pas na 20 minuten konden we 'doorduwen' en maakten we dan toch die psychologisch belangrijke kloof met als ruststand 10 -16. 

MEER ...
Wedstrijdverslag: Welta Mechelen - Dames (19 - 19)

De verplaatsing naar Mechelen was een verplaatsing naar een 'topwedstrijd'. We speelden tegen de 2de-gerangschikte; ze hadden enkel nog maar verloren van Atomix die tot nog toe alles heeft gewonnen... Er stond bijgevolg veel op het spel. We geloofden echter in ons kunnen... De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op (4-2 na 8 minuten). Een vroege time-out werd echter aangevraagd; de balsnelheid was te laag en er werd te weinig gelopen in aanval. Na de time-out verbeterde ons spel; we bouwden een voorsprong op. Onze verdediging zat goed; als er toch werd geshot leverde Elisa (doel) puik werk in doel. We gingen de rust in met 9-13.

MEER ...
Nieuwe ploegfoto's staan online (Dames & Heren)

      Dames                 Heren 2                 Heren 1

  

Nieuwe ploegfoto's staan online (U16 & U18)

       U16                        U18

 

Nieuwe ploegfoto's staan online (U6 => U14)

     U6 / U8 / U10            U12                        U14                                         

   

 

 

Wedstrijdverslag:Dames - Olva Brugge: 29 - 18

Een voltallig damesteam present, uitgezonderd Axelle die een blessure had door spielerei met een viervoetige huisgenoot. Onze tegenstander (Brugge) had nog geen enkele wedstrijd gewonnen; dit wilden we graag zo houden. Brugge was ook (bijna) voltallig; 13 vrouwen sterk... Een belangrijke doelstelling was om er te staan vanaf aanvang wedstrijd. Dit deden we ook. We creëerden een mooie kloof; na 8 minuten stonden we 6-0 voor. Iets na halfweg eerste helft dienden we er nog even aan herinnerd te worden het tempo hoog te houden; te blijven spelen want Brugge kon iets teveel scoren. Bij de rust was de stand 17-10; een mooie tussenstand. 

MEER ...
Pagina 2 van 4Eerste   Vorige   1  [2]  3  4  Volgende   Laatste   
 
Wedstrijden deze week

 

ZONDAG  30/06 =>  ZONDAG 07/07/2019

PARTILLE (ZWEDEN)


ZATERDAG 27/07 & ZONDAG 28/07/2019

Beachhandbaltornooi Blankenberge

 
Seizoenskalender

 
Meest recente Activiteiten

BBQ 2019
11 mei 2019

 

HBC Ontbijtactie
31 maart 2019

 

   

HBC Evergem Quiz
 8 februari 2019

 

Nieuwjaarsreceptie HBC
19 januari 2019

 

Spaghetti HBC
10 november 2018

 

 


 

 


 

 
Copyright 2013 Handbalclub Evergem - Gebruiksovereenkomst - Privacybeleid - Powered by - Inloggen