Hoofdsponsors


 

  

 

  

Nevensponsors

  

 

 

 

 

 

 


Ook zij steunen ons: 

    

  

 

 

 

 

Handbal Evergem Nieuws
Nieuwjaarsreceptie HBC

Wedstrijdverslag Sp. Nelo - Dames: 22 - 34

Zaterdag vertrokken we vol goede moed richting Pelt. Hoewel we niet voltallig waren, werd toch dezelfde opdracht voorgeschoteld. De wedstrijd startte eerder moeizaam. Al vrij snel kwamen we 2-0 achter. Daarna lieten we echter mooie snelle combinaties zien én waren we goed in verdediging. Dit resulteerde na 10 minuten in een 3-7 voorsprong. Ons spel bleef meestal mooi; er werd mooi samengespeeld. We gingen de rust in met een comfortabele 9-18 voorsprong. Ook de tweede helft kenden we niet echt zwakke momenten. We konden dan ook afsluiten met een mooie 22-34 overwinning. Speelsters: Elisa (doel), Céline, Sarah, Hannah, Jasmine, Hanne, Charlotte, Sara, Rani, Fran en Heidi

Wedstrijdverslag Dames - Denderbelle: 32 - 26

De wedstrijd tegen Denderbelle is steeds een moeilijke wedstrijd. We waren echter bijna voltallig (enkel afwezigheid Louka) waardoor we ruimschoots wissels hadden. Er was bijgevolg geen enkele reden om op de rem te staan en loom spel tentoon te spreiden. We kwamen wakker aan de start en hadden direct een 2-0-voorsprong. Ons spel was mooi, er werd gelopen én gekeken én mooi samen gespeeld. Ook onze verdediging was goed. We konden een mooie voorsprong uitbouwen tot zelfs 9-4 na een kwartier. Een twee minuten tijdstraf bracht echter verandering in de zaak. Een aantal keer na elkaar kon Denderbelle profiteren van het overtal waardoor de voorsprong al snel slonk. Denderbelle ging verder op het elan, wij waren even minder georganiseerd... Denderbelle nam dan ook een voorsprong. We gingen rusten bij 13-15.

MEER ...
Wedstrijdverslag: Buggenhout - U12
De U12 deed het goed in Buggenhout. Elita had het moeilijk met ons al was het geen denderende start. Na een noodzakelijke time-out verliep alles méér dan op wieltjes. We liepen ons goed vrij en de slordigheid werd verbannen. Da's wel nodig bij een offensieve man-man-verdediging. Terwijl we bij aanvang telkens op de keeper schoten, lieten we hem na de time-out alle hoeken van het doel zien. Zo goed als geen missers meer!
Van 3-0 na 6 minuten naar 6-12?! Dat zijn 12 goals (voor ons) in 9 minuten.
Elita en hun coach hadden het ook nog eens extra moeilijk door het gigantische aantal spelers. Niet makkelijk om in het juiste spelritme te geraken. De tweede time speelden wij tegen een gans andere ploeg. Wij reeds op dreef, we waren niet meer te stoppen. 0-11 in de tweede time. De laatste vriendschappelijke wonnen we ook ruim.
Chapeau! Mooi werk van Quinten, Felix, Kasper, Arthur, Milan, Jules, Matti en Joran!
Foto's

Volgende reeks foto's zijn op de site geplaatst:

SVS 5des

Herdenkingswedstrijd overleden leden

Spaghetti weekend + wedstrijden

Klik hier om naar de foto site te gaan

Wedstrijdverslag Dames - Brasschaat: 27 - 35

Brasschaat is een regiostijger (met vooral dames uit hogere reeksen; vooral Merksem van weleer) die nog geen enkele wedstrijd had verloren... Na onze (mentale) opdoffer van vorige week stond er veel op het spel. We begonnen gretig aan de wedstrijd, lieten zeer mooie acties zien; er werd snel gespeeld... Kortom... mooi. Brasschaat kon in de eerste wedstrijdhelft nauwelijks een kloof slaan, het ging lange tijd gelijk op. De laatste 5 minuten voor rust hadden we een dipje wat de ruststand bracht op 13-16. 

MEER ...
Wedstrijdverslag Kortessem - Dames: 30 - 25

Een verre verplaatsing op zondag; niet altijd een ideale combinatie. De loomheid van de autorit (?) was zichtbaar in ons spel... We konden niet scoren, de tegenstanders ook niet. Na 5 minuten werd pas het eerste doelpunt gemaakt. Ondertussen hadden we ook al onze eerste 2' tijdstraf. Al snel bouwden we een achterstand op. We slaagden er in nog gelijk te komen maar we konden geen vuist maken. We gingen de rust in bij een 15-11 tussenstand. De 2e helft was er weinig beterschap zichtbaar. De laatste 10 minuten was het spel iets beter. We kwamen nog terug tot op 3 doelpunten maar verloren uiteindelijk met 30-25. Dit was één van onze zwakste wedstrijden ooit; een wedstrijd om snel te vergeten... Speelden mee: Elisa, Rani, Céline, Sarah, Hannah, Jasmine, Amber, Sara, Charlotte, Fran en Hanne. Heidi 

Wedstrijdverslag Dames - Welta Mechelen: 25 - 22

 Welta Mechelen is steeds een moeilijke tegenstander. Bijkomend waren we slechts met een minieme bezetting. Dit impliceerde niet dat de sfeer niet goed zat. We begonnen de wedstrijd met een doelpunt. In verdediging liep het echter zeer mank; ook in aanval lieten we ons niet van onze beste kant zien... We keken dan ook al snel aan tegen een 3-7 achterstand. Mentaal zijn we echter sterker geworden. De verdediging werd aangepast en stilaan kwamen we terug in de wedstrijd. We gingen rusten met een 13-11 voorsprong; onder andere door enkele mooie tegenaanvallen.

MEER ...
Wedstrijdverslag Dames - Uilenspiegel 32 - 23

Uilenspiegel, een ploeg dat laatst-gerangschikt staat na 3 wedstrijden, wij koploper na 3 wedstrijden. Mentaal een zware dobber met als groot gevaar: onderschatting van de tegenstander. Dit was duidelijk zichtbaar in de aanvangsfase van de wedstrijd. De dames stonden er niet. Het tempo lag te laag, er volgden slechte passes / er werden slechte beslissingen genomen. Het spel ging in aanvang dan ook zeer gelijk op waarbij het 1ste doelpunt pas viel in minuut 2. Na 10 minuten was er nog geen voorsprong genomen: de stand toen was 5-4. Daarna werd er beter samen gespeeld en ging het tempo omhoog. De verdediging was ook beter waardoor we een kleine kloof konden doen ontstaan: we gingen de rust in bij een 16-12 tussenstand

MEER ...
Verslag M13 - Denderbelle 2

Dit weekend stond de eerste thuiswedstrijd voor M13 op het programma. Iedereen was klaar voor de wedstrijd. Opdracht voor deze wedstrijd: in verdediging het voetenwerk; in aanval: doelgericht zijn en niet te dicht op de verdediging starten. Vol overtuiging begonnen we aan de wedstrijd; de opdrachten werden behoorlijk uitgevoerd en het was mooi om naar de wedstrijd te kijken. We wonnen het eerste wedstrijdje met 10-6. Ook voor de volgende twee wedstrijdjes bleven de aandachtspunten zoals eerder geponeerd. Ook het 2de en 3de wedstrijdje wonnen we met klinkende cijfers: 11-4 en 11-6. De coach kon terug zeer tevreden terugblikken op deze wedstrijd. Het is leuk om dergelijke gemotiveerd team te coachen en het is genieten om te kijken naar de inzet én de progressie die iedereen doormaakt. Zorgden voor deze overwinningen: Lotte Co, Kaya, Sara, Mira, Ayko, Dine, Lotte Ce, Feke, Ella en Karlijn.

Pagina 2 van 4Eerste   Vorige   1  [2]  3  4  Volgende   Laatste   
 
Wedstrijden deze weekOmwille van de maatregelen door het coronavirus zijn

ALLE trainingen en wedstrijden op alle niveau's afgelast tot 20 april

doordat de sporthallen gesloten zijn.


 

 
Seizoenskalender

 
Meest recente Activiteiten

HBC Ontbijtactie
14 juni 2020
onder voorbehoud

 

 

HBC Evergem Quiz
 7 februari 2020

 

Nieuwjaarsreceptie HBC
12 januari 2020

 

Spaghetti HBC
16 & 17 november 2019

 

BBQ 2019
11 mei 2019

 

 

  

 

 

 


 

 


 

 
Copyright 2013 Handbalclub Evergem - Gebruiksovereenkomst - Privacybeleid - Powered by - Inloggen