Hoofdsponsors


 

  

 

 

Nevensponsors
 

 

 

 


Ook zij steunen ons: 

    

  

 

 

 

Handbal Evergem Nieuws
Partille Cup 2019 !!!

Het handbalseizoen loopt op zijn einde.

Maar begin juli vertrtekken we terug naar Zweden om deel te nemen aan de Partille Cup.

Alle briefwisseling naar de deelnemers loopt via email, maar deze kunnen jullie ook hier nogmaals terugvinden.

Wijziging FOTO"s

Door een wijziging bij Google Foto's kunnen onze beelden niet meer bekeken worden zoals vroeger.

Enkel via een eigen login en paswoord zou dit nog mogelijk zijn, daarom heb ik dit anders aangepakt.

Op de Foto link bovenaan zal je de foto's per seizoen en per gebeurtenis terugvinden. Via de link kom je dan ook op de "oude" foto pagina terecht. Voorlopig zijn enkel de foto's van 2017-2018 & 2018 - 2019 te bereiken. Later komen daar ook nog andere seizoenen bij.

Verslag Paastornooi Dendermonde U12
Grootste beker op het Paastornooi van Dendermonde!

 

Uiteindelijk waren we met z'n 10-en voor het tornooi in Dendermonde. Er waren 6 ploegen ingeschreven: HBC Dendermonde, Brabo Denderbelle, Elita Buggenhout, 2x Don Bosco Gent en wij. Eigenlijk onze voltallige reeks in de afgelopen competitie :-/ buiten dat Elita Buggenhout de plaats innam van HK Waasmunster. 
5 wedstrijden voor de boeg.
De eerste was al meteen tegen Dendermonde, een ploeg die ons niet zo ligt omdat ze allemaal naast elkaar verdedigen. Deze keer was het veld nòg smaller maar met de tips op basis van onze laatste competitiewedstrijd werd er deze keer wel makkelijker gescoord. Het begin van de wedstrijd ging echter de mist in, en dat lag deze keer aan onze verdediging. Senne moest als midden achter vaak bijspringen en de hoeken sloten niet aan om de vrijgekomen pivot af te dekken. Meteen een aantal goals achterstand. De hoekverdedigers kwam even op het matje en daarna was het stukken beter. Enkel een grote sterke welp (U12?) kwam nog zeker 2x tot scoren en knalde vanop een 11-tal meter. Onhoudbaar en zeer gericht. Ondanks dat konden we toch gelijk spelen tegen Dendermonde. Mooie prestatie na een mindere start. De toon was gezet.
U12 - Dendermonde (16/03/2019)
De laatste U12-competitiematch hadden we graag winnend afgesloten. In zekere zin slaagden we daarin, maar de derde time telt jammer genoeg niet mee voor de ranking. De twee eerste verloren we. 

 

Onze meisjes gingen van start, zij waren met 6 (Mira, Ayko, Lisa, Karlijn, Kaya en Neda), Senne vulde de ploeg aan in doel. De wedstrijd ging heel goed op, het was erg spannend. De verdediging passeren was moeilijk voor ons, Dendermonde verdedigt namelijk met 6 op een rijtje. Het waren vooral de grotere meiden die tot scoren kwamen. Qua verdediging was het niet slecht, de bank was hier nogal kritisch over maar moest zich even later zelf nog gaan bewijzen. Halfweg verlieten de meisjes het veld, het was 5-6 op dat moment. Onze jongens waren Florian, Jules, Milan, Kasper, Arne, Ferran, Matti en Joran. Ze begonnen zeer gretig hun wedstrijd, maar liepen zich vaak vast in de verdediging van Dendermonde. Toegegeven... Wij oefenen nooit op afstandsshots over een verdedigende muur / een 6-0 verdediging en dat was er wel aan te zien. De kinderen moeten eerst voldoende sprongkracht ontwikkeld hebben, anders wordt dat fout ingeoefend (niet iedereen is daar al klaar voor). Bij de jeugd kiezen wij bovendien voor een open verdediging. Echter niet zo open als bij momenten op onze match. ;-) Met een open verdediging leert iedereen te werken in verdediging. Ook de jongens verloren het vervolg van de match met 2-3. Eindstand dus 7-9.
MEER ...
Verslag Laatste activiteiten U12
Op 23 februari 2019 leek de lente volop begonnen. In een stralend zonnetje, sommigen in korte broek, trokken de welpen naar Brasschaat voor een oefenwedstrijd. De dames lieten ons volledig in de steek, maar de mannen waren bijna voltallig. Florian, Arthur, Ferran, Milan, Matti, Senne, Jules en Joran gingen de strijd aan tegen het voor ons onbekende Brasschaat. Er werd goed samengespeeld en er werd veel gevarieerd qua posities. Ons scoorpercentage lag bovendien zeer hoog ondanks de verlaagde doelen, ik was zeer blij, eindelijk een behoorlijke afwerking op doel. Fier konden de spelers aan de meisjes vertellen dat ze geen enkele match hadden verloren. Het was soms reuzespannend en ééntje eindigde dan ook met een gelijkspel. Van de supporters van Brasschaat mochten we horen dat ze het fijn vonden om hun ploeg eens tegen een onbekende te zien spelen en ze hadden er alvast zin in om eind april naar Evergem te komen. Dan organiseren wij een driehoekstornooi met Gent erbij. Het wordt opletten geblazen... 2 van hun spelers speelden die dag namelijk mee met de U14 (toevallig tegen onze U14 in Merksem) en Gent moeten we nu echt ook wel eens verslaan want telkens een puntje te kort in de terugmatch... Dat knaagt. https://photos.app.goo.gl/mxTr1Xkuc8tYRxga9
 
Wedstrijdverslag: Dames - Mechelen : 20 - 20

De strijd om de 2e plaats begon niet direct optimaal. Na 5 minuten keken we tegen een 5-1 achterstand aan. We kwamen echter beter in de wedstrijd; de bal ging sneller rond, er werd beter verdedigd waardoor we na een goed kwartier de stand in evenwicht brachten (6-6). Het bleef een gelijkopgaand spel waarbij we aan elkaar gewaagd waren. Doch konden we de laatste minuten van de 1ste helft een 3-puntenkloof staan; we gingen rusten met 11-8. 

MEER ...
Wedstrijdverslag: Dames - Groot Bijgaarden: 23 - 18

Deze wedstrijd was een belangrijke wedstrijd in die zin dat als we wonnen, we zeker waren van play-offs. Als we daarentegen verloren, dan was alles nog mogelijk; een wedstrijd met inzet dus. De openingsscore werd gemaakt door GBSK. We speelden goed en konden een kleine voorspong uitbouwen; 6-2 na 8 minuten en 10-3 na 19 minuten. We hadden de wedstrijd in handen. Onnodige passes; dom balverlies zorgden er echter voor dat we geen verdere afstand konden nemen; we gingen de rust in met 15-9. 

MEER ...
Oefentornooi met Thor
Het oefentornooi van gisteren in Ertvelde met Thor was goed. We konden met Evergem zowel een meisjesploeg, als een jongensploeg vormen. 
Meisjesploeg: Neda, Meyssa, Karlijn, Kaya, Ayko, Mira en U10-ers Lotte, Ranya en Lyna. Coach: mama van Ayko.
Jongensploeg: Milan, Arne, Joran, Matti, Kasper, Florian en U10-ers Arthur en Felix. Coach: mama van Arthur.
Merci aan Heidi / Ann / Céline om bij te springen eens aanwezig.
Jerke van onze U14 heeft meegespeeld met Thor, en daar waren zij heel blij mee. Dankjewel, Jerke! 
Dankjewel aan Thor voor hun komst!
Aan de wedstrijdtafel, voor de gelegenheid gezellig tussen het publiek, zaten de mama van Kaya (aan het scorebord) en Ayko haar zus hield nauwlettend alle scores bij op haar handgemaakt scoreformulier. Zeer netjes. 
 
MEER ...
Wedstrijdverslag: Olva Brugge - Dames: 14 - 25

Brugge, de laatst-gerangschikte. Op papier zou het geen probleem mogen zijn maar Brugge is een tegenstander die ons niet ligt... Eenvoudig zou het dus niet worden. We waren voltallig. Doelstelling was om ons spel te spelen; snel in aanval; balgericht in verdediging. We begonnen echter eerder laks aan de wedstrijd. We lieten ons meeslepen door het Brugse tempo, leden nodeloos balverlies door domme passen; in verdediging lieten we hen spelen... Kortom: een show in hoe het niet moest. Na 17' stond het zowaar 6-7! De doelstellingen werden nog eens herhaald waarna een versnelling hoger werd gespeeld en in verdediging werd verdedigd zoals verwacht. Brugge kwam nauwelijks nog aan scoren toe en we gingen de rust in met 7-14. 

MEER ...
Overlijdensbericht

Gisteren hebben we afscheid moeten nemen van 2 leden van onze handbalfamilie.

Namens HBC Evergem wensen wij Xavier (ex-trainer) en Dithmar (speler en bestuurslid) veel kracht toe met hun verlies van resp. echtgenote en vader.

 

Pagina 1 van 4Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  Volgende   Laatste   
 
Wedstrijden deze week

 

ZONDAG  30/06 =>  ZONDAG 07/07/2019

PARTILLE (ZWEDEN)


ZATERDAG 27/07 & ZONDAG 28/07/2019

Beachhandbaltornooi Blankenberge

 
Seizoenskalender

 
Meest recente Activiteiten

BBQ 2019
11 mei 2019

 

HBC Ontbijtactie
31 maart 2019

 

   

HBC Evergem Quiz
 8 februari 2019

 

Nieuwjaarsreceptie HBC
19 januari 2019

 

Spaghetti HBC
10 november 2018

 

 


 

 


 

 
Copyright 2013 Handbalclub Evergem - Gebruiksovereenkomst - Privacybeleid - Powered by - Inloggen