Overzicht nieuws
Partille Cup 2019 !!!

Het handbalseizoen loopt op zijn einde.

Maar begin juli vertrtekken we terug naar Zweden om deel te nemen aan de Partille Cup.

Alle briefwisseling naar de deelnemers loopt via email, maar deze kunnen jullie ook hier nogmaals terugvinden.

Commentaren (0)
Wijziging FOTO"s

Door een wijziging bij Google Foto's kunnen onze beelden niet meer bekeken worden zoals vroeger.

Enkel via een eigen login en paswoord zou dit nog mogelijk zijn, daarom heb ik dit anders aangepakt.

Op de Foto link bovenaan zal je de foto's per seizoen en per gebeurtenis terugvinden. Via de link kom je dan ook op de "oude" foto pagina terecht. Voorlopig zijn enkel de foto's van 2017-2018 & 2018 - 2019 te bereiken. Later komen daar ook nog andere seizoenen bij.

Commentaren (0)
Verslag Paastornooi Dendermonde U12
Grootste beker op het Paastornooi van Dendermonde!

 

Uiteindelijk waren we met z'n 10-en voor het tornooi in Dendermonde. Er waren 6 ploegen ingeschreven: HBC Dendermonde, Brabo Denderbelle, Elita Buggenhout, 2x Don Bosco Gent en wij. Eigenlijk onze voltallige reeks in de afgelopen competitie :-/ buiten dat Elita Buggenhout de plaats innam van HK Waasmunster. 
5 wedstrijden voor de boeg.
De eerste was al meteen tegen Dendermonde, een ploeg die ons niet zo ligt omdat ze allemaal naast elkaar verdedigen. Deze keer was het veld nòg smaller maar met de tips op basis van onze laatste competitiewedstrijd werd er deze keer wel makkelijker gescoord. Het begin van de wedstrijd ging echter de mist in, en dat lag deze keer aan onze verdediging. Senne moest als midden achter vaak bijspringen en de hoeken sloten niet aan om de vrijgekomen pivot af te dekken. Meteen een aantal goals achterstand. De hoekverdedigers kwam even op het matje en daarna was het stukken beter. Enkel een grote sterke welp (U12?) kwam nog zeker 2x tot scoren en knalde vanop een 11-tal meter. Onhoudbaar en zeer gericht. Ondanks dat konden we toch gelijk spelen tegen Dendermonde. Mooie prestatie na een mindere start. De toon was gezet.
U12 - Dendermonde (16/03/2019)
De laatste U12-competitiematch hadden we graag winnend afgesloten. In zekere zin slaagden we daarin, maar de derde time telt jammer genoeg niet mee voor de ranking. De twee eerste verloren we. 

 

Onze meisjes gingen van start, zij waren met 6 (Mira, Ayko, Lisa, Karlijn, Kaya en Neda), Senne vulde de ploeg aan in doel. De wedstrijd ging heel goed op, het was erg spannend. De verdediging passeren was moeilijk voor ons, Dendermonde verdedigt namelijk met 6 op een rijtje. Het waren vooral de grotere meiden die tot scoren kwamen. Qua verdediging was het niet slecht, de bank was hier nogal kritisch over maar moest zich even later zelf nog gaan bewijzen. Halfweg verlieten de meisjes het veld, het was 5-6 op dat moment. Onze jongens waren Florian, Jules, Milan, Kasper, Arne, Ferran, Matti en Joran. Ze begonnen zeer gretig hun wedstrijd, maar liepen zich vaak vast in de verdediging van Dendermonde. Toegegeven... Wij oefenen nooit op afstandsshots over een verdedigende muur / een 6-0 verdediging en dat was er wel aan te zien. De kinderen moeten eerst voldoende sprongkracht ontwikkeld hebben, anders wordt dat fout ingeoefend (niet iedereen is daar al klaar voor). Bij de jeugd kiezen wij bovendien voor een open verdediging. Echter niet zo open als bij momenten op onze match. ;-) Met een open verdediging leert iedereen te werken in verdediging. Ook de jongens verloren het vervolg van de match met 2-3. Eindstand dus 7-9.
MEER ... Commentaren (0)
Verslag Laatste activiteiten U12
Op 23 februari 2019 leek de lente volop begonnen. In een stralend zonnetje, sommigen in korte broek, trokken de welpen naar Brasschaat voor een oefenwedstrijd. De dames lieten ons volledig in de steek, maar de mannen waren bijna voltallig. Florian, Arthur, Ferran, Milan, Matti, Senne, Jules en Joran gingen de strijd aan tegen het voor ons onbekende Brasschaat. Er werd goed samengespeeld en er werd veel gevarieerd qua posities. Ons scoorpercentage lag bovendien zeer hoog ondanks de verlaagde doelen, ik was zeer blij, eindelijk een behoorlijke afwerking op doel. Fier konden de spelers aan de meisjes vertellen dat ze geen enkele match hadden verloren. Het was soms reuzespannend en ééntje eindigde dan ook met een gelijkspel. Van de supporters van Brasschaat mochten we horen dat ze het fijn vonden om hun ploeg eens tegen een onbekende te zien spelen en ze hadden er alvast zin in om eind april naar Evergem te komen. Dan organiseren wij een driehoekstornooi met Gent erbij. Het wordt opletten geblazen... 2 van hun spelers speelden die dag namelijk mee met de U14 (toevallig tegen onze U14 in Merksem) en Gent moeten we nu echt ook wel eens verslaan want telkens een puntje te kort in de terugmatch... Dat knaagt. https://photos.app.goo.gl/mxTr1Xkuc8tYRxga9
 
Wedstrijdverslag: Dames - Mechelen : 20 - 20

De strijd om de 2e plaats begon niet direct optimaal. Na 5 minuten keken we tegen een 5-1 achterstand aan. We kwamen echter beter in de wedstrijd; de bal ging sneller rond, er werd beter verdedigd waardoor we na een goed kwartier de stand in evenwicht brachten (6-6). Het bleef een gelijkopgaand spel waarbij we aan elkaar gewaagd waren. Doch konden we de laatste minuten van de 1ste helft een 3-puntenkloof staan; we gingen rusten met 11-8. 

MEER ... Commentaren (0)
Wedstrijdverslag: Dames - Groot Bijgaarden: 23 - 18

Deze wedstrijd was een belangrijke wedstrijd in die zin dat als we wonnen, we zeker waren van play-offs. Als we daarentegen verloren, dan was alles nog mogelijk; een wedstrijd met inzet dus. De openingsscore werd gemaakt door GBSK. We speelden goed en konden een kleine voorspong uitbouwen; 6-2 na 8 minuten en 10-3 na 19 minuten. We hadden de wedstrijd in handen. Onnodige passes; dom balverlies zorgden er echter voor dat we geen verdere afstand konden nemen; we gingen de rust in met 15-9. 

MEER ... Commentaren (0)
Oefentornooi met Thor
Het oefentornooi van gisteren in Ertvelde met Thor was goed. We konden met Evergem zowel een meisjesploeg, als een jongensploeg vormen. 
Meisjesploeg: Neda, Meyssa, Karlijn, Kaya, Ayko, Mira en U10-ers Lotte, Ranya en Lyna. Coach: mama van Ayko.
Jongensploeg: Milan, Arne, Joran, Matti, Kasper, Florian en U10-ers Arthur en Felix. Coach: mama van Arthur.
Merci aan Heidi / Ann / Céline om bij te springen eens aanwezig.
Jerke van onze U14 heeft meegespeeld met Thor, en daar waren zij heel blij mee. Dankjewel, Jerke! 
Dankjewel aan Thor voor hun komst!
Aan de wedstrijdtafel, voor de gelegenheid gezellig tussen het publiek, zaten de mama van Kaya (aan het scorebord) en Ayko haar zus hield nauwlettend alle scores bij op haar handgemaakt scoreformulier. Zeer netjes. 
 
MEER ... Commentaren (0)
Wedstrijdverslag: Olva Brugge - Dames: 14 - 25

Brugge, de laatst-gerangschikte. Op papier zou het geen probleem mogen zijn maar Brugge is een tegenstander die ons niet ligt... Eenvoudig zou het dus niet worden. We waren voltallig. Doelstelling was om ons spel te spelen; snel in aanval; balgericht in verdediging. We begonnen echter eerder laks aan de wedstrijd. We lieten ons meeslepen door het Brugse tempo, leden nodeloos balverlies door domme passen; in verdediging lieten we hen spelen... Kortom: een show in hoe het niet moest. Na 17' stond het zowaar 6-7! De doelstellingen werden nog eens herhaald waarna een versnelling hoger werd gespeeld en in verdediging werd verdedigd zoals verwacht. Brugge kwam nauwelijks nog aan scoren toe en we gingen de rust in met 7-14. 

MEER ... Commentaren (0)
Overlijdensbericht

Gisteren hebben we afscheid moeten nemen van 2 leden van onze handbalfamilie.

Namens HBC Evergem wensen wij Xavier (ex-trainer) en Dithmar (speler en bestuurslid) veel kracht toe met hun verlies van resp. echtgenote en vader.

 

Commentaren (0)
Wedstrijdverslag: Thor Middelkerke - Dames: 20 - 37 (Oefenmatch)

Na een lange (handbalwedstrijd)pauze werd het tijd om nog eens het wedstrijdgevoel aan te wakkeren. We trokken met de dames richting kust voor een oefenwedstrijd tegen Middelkerke. We waren met een bijna-voltallige ploeg. Charlotte en Axelle hadden nog examen en waren er niet; Fran en Hanne waren onze jonge-jeugdigen die aansloten bij de dames.

We begonnen - ons oud zeer- opnieuw zwak aan de wedstrijd; Thor kon direct scoren; wij begonnen te zwak in verdediging en mogelijks nog slechter in aanval. Na 6 minuten scoorden we pas voor het eerst (2-1). We groeiden in de wedstrijd; er werden nieuwe dingen geprobeerd; zeker in verdediging. Uitstappen werd door sommigen voorheen nooit gedaan; nu werd dit wel geprobeerd (zoals gevraagd) en dit resulteerde in een aantal mooie steals... Stilaan konden we een kloof slaan; na 12' stond het 5-8; daarna vergrootte de kloof alleen maar tot 6-12. Iedereen kreeg speelkans én er werd ook volop geswitcht in posities. We gingen de rust in met 11-13.
MEER ... Commentaren (0)
Verslag M12 meisjestornooi in Ertvelde

In het eerste weekend van januari besloten we met HBC Evergem de jeugdcup in Roeselare onveilig te gaan maken. Voor U18 en U16 lukte dit. Maar in de poging om ook een M14-ploeg samen te stellen, mislukten we. Nochtans popelden vooral de M12 om toch te spelen, waardoor we een eigen driehoekstornooi inrichtten. Atomix (Haacht) en Denderbelle gingen graag in op onze vraag.

Het werden heel leuke wedstrijdjes! Vele meisjes groeiden naarmate het tornooi vorderde, zowel bij de tegenstanders als bij Evergem. 

MEER ... Commentaren (0)
Wedstrijdverslag: Uilenspiegel - Dames (28 - 30)

Uilenspiegel... Thuis hadden we ertegen gewonnen; evenwel na een zeer zwakke start. Nu was het uitwedstrijd én wisten we dat hun 1ste ploeg (in 2de Nationale) geen wedstrijd had dit weekend. Hoewel ze 3de laatste gerangschikt staan, zou het toch geen te onderschatten 'klus' worden. We vatten de wedstrijd echter goed aan en stonden na 7 minuten 0-4 voor. We lieten hen echter teveel in de wedstrijd komen waardoor de puntenkloof niet behouden werd. Ze konden steeds naderen tot op 1 of 2 doelpunten. Positief was dat ons aanvalsspel goed bleef; dat we bleven lopen en de rust konden ingaan met een 4-puntenkloof (12-16). 

Na de rust hadden we opnieuw mindere periodes afgewisseld met mooiere handbalperiodes; zowel in aanval als in verdediging. We wonnen de wedstrijd met 28-30. Werkpunt zal worden dat we meer constant moeten zijn in ons spel... Maar goed, belangrijke punten zijn binnengehaald. We hebben nu een rustperiode tot 26 januari. Dan hebben we een topwedstrijd thuis tegen Atomix; een ploeg dat nog geen enkele wedstrijd heeft verloren...  Supporters welkom op 26/01 - 20u40 @ SH Ertvelde... 

MEER ... Commentaren (0)
Wedstrijdverslag:Dames - Denderbelle (31 - 32)

Een moeilijke tegenstander voor ons... Uit tegen hen hadden we in de heenronde nipt verloren (1 doelpunt); we hadden dit graag rechtgezet gezien.... We begonnen sterk aan de wedstrijd en maakten direct een kloof van 5 doelpunten. Na 9 minuten stond het 5-0. Hoewel dit een mooie score lijkt was het allerminst mooi handbal dat we presenteerden. De bal ging veel te traag rond in aanval, er waren weinig mooie acties.. een slakkenhandbal én vooral aanwezigheid van wrevel... Ook in verdediging ging het niet zoals verhoopt. Denderbelle was gewoon slecht in afwerken. Ons zwak spel én het mooiere / snellere spel van Denderbelle resulteerde erin dat de kloof gedicht werd. Bij rust stond het dan ook 14-14 gelijk... 

MEER ... Commentaren (0)
Wedstrijdverslag: Kortessem - Dames (14 - 28)

Een zeer verre verplaatsing stond op het programma. Een auto (met 5 inzittenden) was vroeger afgereisd om alvast in Hasselt voor de U16 te supporteren. Kortessem was onze eerste (onbekende) tegenstander bij aanvang van het seizoen. We hadden er toen thuis tegen gewonnen maar goed... het seizoen is ondertussen gevorderd en ze waren duidelijk verbeterd ten opzichte van onze eerste ontmoeting. De wedstrijd ging bij aanvang dan ook zeer gelijk op. In minuut 7 stond het nog maar 3-4. Langzamerhand konden we een kleine kloof uitbouwen maar telkens slaagden ze er opnieuw in die kloof té klein te houden om experimentelere opstellingen uit te proberen. Pas na 20 minuten konden we 'doorduwen' en maakten we dan toch die psychologisch belangrijke kloof met als ruststand 10 -16. 

MEER ... Commentaren (0)
Wedstrijdverslag: Welta Mechelen - Dames (19 - 19)

De verplaatsing naar Mechelen was een verplaatsing naar een 'topwedstrijd'. We speelden tegen de 2de-gerangschikte; ze hadden enkel nog maar verloren van Atomix die tot nog toe alles heeft gewonnen... Er stond bijgevolg veel op het spel. We geloofden echter in ons kunnen... De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op (4-2 na 8 minuten). Een vroege time-out werd echter aangevraagd; de balsnelheid was te laag en er werd te weinig gelopen in aanval. Na de time-out verbeterde ons spel; we bouwden een voorsprong op. Onze verdediging zat goed; als er toch werd geshot leverde Elisa (doel) puik werk in doel. We gingen de rust in met 9-13.

MEER ... Commentaren (0)
Nieuwe ploegfoto's staan online (Dames & Heren)

      Dames                 Heren 2                 Heren 1

  

Commentaren (0)
Nieuwe ploegfoto's staan online (U16 & U18)

       U16                        U18

 

Commentaren (0)
Nieuwe ploegfoto's staan online (U6 => U14)

     U6 / U8 / U10            U12                        U14                                         

   

 

 

Commentaren (0)
Wedstrijdverslag:Dames - Olva Brugge: 29 - 18

Een voltallig damesteam present, uitgezonderd Axelle die een blessure had door spielerei met een viervoetige huisgenoot. Onze tegenstander (Brugge) had nog geen enkele wedstrijd gewonnen; dit wilden we graag zo houden. Brugge was ook (bijna) voltallig; 13 vrouwen sterk... Een belangrijke doelstelling was om er te staan vanaf aanvang wedstrijd. Dit deden we ook. We creëerden een mooie kloof; na 8 minuten stonden we 6-0 voor. Iets na halfweg eerste helft dienden we er nog even aan herinnerd te worden het tempo hoog te houden; te blijven spelen want Brugge kon iets teveel scoren. Bij de rust was de stand 17-10; een mooie tussenstand. 

MEER ... Commentaren (0)
Wedstrijdverslag: U12 - Waasmunster

Op de clubdag van HBC Evergem mocht onze U12 het opnemen tegen Waasmunster, correctie... tegen maar ook mét Waasmunster. Waasmunster kwam met een onvolledige ploeg en als een geschenk uit de hemel mochten wij die aanvullen. Met maar liefst 15 spelers van Evergem (een 16e zat gekwetst in het publiek), was dit dan toch al een zorg minder want iedereen zou op die manier veel kunnen spelen. Lukas was de coach van dienst en leende per time enkele spelers uit aan de tegenpartij, volgens beurtrol, want iederéén wou precies weten of het gras groener was aan de overkant, bij Eddy De Vlieger.
Het publiek was zeer talrijk en dikwijls ook opvallend enthousiast als Waasmunster kon scoren. Niet dat we in Evergem niet kunnen genieten van mooie goals als die van de tegenpartij komen! ;-)

MEER ... Commentaren (0)
Wedstrijdverslag: Denderbelle - U12

De start van de herfstvakantie was een waar feest voor de U12. Op zaterdag mochten we richting Lebbeke om te spelen tegen de meisjes van Brabo Denderbelle. Op zondag was er welpentornooi en kwamen Dendermonde en Lokeren op bezoek. Later op de dag speelden de Red Wolves in Leuven tegen Kroatië en wie niet live meeging, kon thuis voor de buis zitten.

Jules, Milan, Arne, Matti, Joran, Senne, Arthur en (slechts 3 meisjes...) Lisa, Sara en Meyssa waren paraat op zaterdag. Enkele jongens waren wat zenuwachtig op voorhand. Benieuwd wat onze nieuwe tactiek zou geven, startte de wedstrijd met veel doelkansen voor ons. Vooral onze rechterzijde werd vrijgespeeld met de ene kans na de andere. Maar de bal raakte niet tot aan de netten. Heel veel missers (waarvan veel boven het doel) zorgden ervoor dat we halfweg nog steeds niet gescoord hadden. Gelukkig brachten Sara en Milan daar verandering in, Milan was enorm trefzeker. Meyssa liet als keeper slechts één bal passeren. De eindstand was 1-5 in ons voordeel. Onze linker flank had zeer goed werk afgeleverd, waardoor we vaak aan de rechter zijde in overtal waren. 

MEER ... Commentaren (0)
Wedstrijdverslag: Atomix - Dames 29 - 20

Een verre verplaatsing; een ongeslagen tegenstander... De opdracht waar we voor stonden was niet mals.  We waren echter voltallig... Het was een wedstrijd waar we zouden kunnen tonen wat we waard waren... De wedstrijd begon echter catastrofaal. We keken na 5 minuten (alweer -- zie Uilenspiegel) op tegen een aanzienlijke achterstand (5-1). We konden dan eindelijk nog eens scoren maar daarna begon het opnieuw... Zij scoorden; wij niet... Na 10 minuten: 9-3... De eerste helft is dus kort samen te vatten; Atomix mooi samenspel; zeer mooie loopwegen. Wij leken mentaal noch fysiek aanwezig. Van verdediging was zelfs nauwelijks sprake; we stonden (stil) erbij en keken erna, leek het wel... Ook aanvallend waren we nergens. Er werd nauwelijks gelopen. De coach keek en zag vooral hoe het niet moest. De tussenstand was dan ook een terechte 21-8 (voor Atomix welteverstaan); het kon al een eindstand zijn... Maar goed; een tweede helft diende nog gespeeld te worden. 

MEER ... Commentaren (0)
Wedstrijdverslag: U12 - DB Gent

Het was een zware bevalling, die eerste wedstrijd voor U12 op het grote handbalveld. De zenuwen waren erg gespannen, er werden veel verrassende vragen gesteld. Bij het klaarzetten van de zaal vroeg één van de welpen: "Kelly, waar moet dat doel staan? Spelen wij zoals op training in de breedte?". En even later: "Spelen wij in dezelfde ploeg als de meisjes?" 

Joran, Neda, Arthur, Karlijn, Kasper, Ferran, Matti, Senne, Milan, Jules, Lisa, Arne en Ayko vormden het team van Evergem en zo had Ayko's mama al meteen een kluif aan het invullen van het wedstrijdblad. Maar vanaf het eerste fluitsignaal, kreeg de tafel geen werk meer van de Evergemse welpen... Stilte voor de storm... die niet kwam.
MEER ... Commentaren (0)
Nieuw logo HBC Evergem

 De wakkeren onder jullie zullen het misschien al gemerkt hebben, in onze header staat ons nieuwe logo van HBC Evergem. dit werd ontworpen door Helena Mestdag, waarvoor onze oprechte dank !!!

 

Commentaren (0)
Wedstrijdverslag: Dames - Uilenspiegel: 33 - 27

Een onbekende tegenstander...

We wisten dat we ze niet mochten onderschatten... Al snel werd duidelijk dat ze snel waren, goed konden scoren... Wij geraakten niet voorbij hun 6-0 verdediging... De begincijfers waren dan ook niet rooskleurig. Na amper 6 minuten stonden we 0-5 achter... We bleven echter rustig spelen en bleven de kansen zoeken. Die kwamen er ook. We begonnen te scoren, liepen mooi in de 'gaten', speelden met en voor elkaar... We stonden er als een team. Ook in verdediging lieten we mooi samenspel zien. We gingen de rust in met slechts een 3-puntenkloof (12-15). Na de rust was het de bedoeling ons spel te blijven spelen, rustig te blijven en ervoor te gaan. Dit werd dan ook zeer mooi opgevolgd. Mooie loopwegen, samenspel, puike verdediging, goed keeperswerk en we dichtten de kloof. Meer nog, we gingen vlot over Uilenspiegel. De rollen waren omgekeerd. Mentaal bleven we sterk, lieten geen steken vallen en eindigden met een zeer mooie 33-27 eindcijfers. Deze prestatie werd neergezet door: Aers Jasmine (7), Baetslé Sarah (8), Eetesonne Elisa (doel), Goossens Sara (1), Huyghe Celine (5), Mathys Charlotte (4), Van Damme Axelle, Van De Woestyne Rani (2), Voordeckers Hannah (3), Wasen Amber (3), Buysse Heidi. 

Commentaren (0)
Wedstrijdverslag: Denderbelle - Dames: 23 -22

Met een onvolledige ploeg vertrokken we richting Denderbelle. Hoewel de wedstrijd gelijk opging, slaagden we er toch niet in een kleine kloof te dichten en bleven we aankijken tegen een achterstand. Penalty's werden gemist, de passen waren niet altijd zuiver maar er waren ook zeer veel positieve aspecten. Hoewel we achterstonden, bleven we positief en bleven ons spel spelen. Er waren mooie looplijnen, mooie doelpunten en ook mooie reddingen van onze doelvrouw... We gingen de rust in met 10-8. In de tweede helft spreiden we eenzelfde scenario tevoorschijn zoals voor de rust. Een versnelling met afwerking op doel resulteerde echter in een gelijke stand waarna we ook een 2-punten voorsprong namen. Die voorsprong konden we echter niet houden... Denderbelle kwam terug op gelijke hoogte en kon terug een kloof slaan... Op een bepaald moment keken we aan tegen een 4-puntenkloof. In tegenstelling tot vorig seizoen, bleven we echter rustig ons spel spelen, gingen we niet overhaast gaan shotten... We konden nog een mooie eindsprint inzetten en dichtten de kloof nog tot 1 punt... We verloren de wedstrijd dus nipt... (23-22), maar we onthouden vooral de positieve aspecten... Op naar onze volgende wedstrijd (thuis tegen Uilenspiegel) met een voltallige ploeg! Speelden mee dit weekend: Jasmine (3), Sarah (1), Iebel, Elisa (doel), Céline (4), Rani (3), Hannah (4), Amber (6) en Heidi (1)

Commentaren (0)
Wedstrijdverslag: Heren 1 - Olva Brugge : 28 - 34

Eerste competitiewedstrijd en meteen 4de tegen 5de van vorig jaar. Aangezien de eerste drie zijn overgegaan naar 2de Liga zijn dit in principe de twee sterkste overgebleven ploegen. Natuurlijk zijn de andere ploegen ook niet blijven stil zitten en de zakkers uit 2de liga en stijgers uit Regio zijn onbekenden. Hoewel Roeselare 2 en Kortrijk 3 nu ook geen echte onbekenden zijn. Telkens er 2de of 3de ploegen bij betrokken zijn weet men dat er op het eind van de competitie alles mogelijk is. Wanneer de nood het hoogst is, komen de spelers uit hogere reeksen wel helpen. Wij hebben ons ook versterkt met een speler met wat meer ervaring namelijk Jelle De Vlieger. Tot hier de voorbeschouwing.

De match begon uitstekend. We liepen 3 doelpunten uit, dit vooral onder impuls van een zeer sterke Lowie. Thibaut stond uitstekend te keepen en zou een sublieme eerste helft spelen. Ondanks dit kwamen de West-Vlamingen weer in het spel en na 13’ was alles te herdoen(5-5).De volgende periode ging de wedstrijd goed heen en weer. Na 25’ pakten we echter resoluut de leiding. Van een 13-13 stand ging het naar een 17-14 ruststand. Het eerste deel van onze opdracht was volbracht.

MEER ... Commentaren (0)
Wedstrijdverslag:Dames - Kortessem: 25- 14

 Een onbekende tegenstander... We wisten niet wat wat konden verwachten. Doelstelling was ons spel te spelen, sportief te vechten voor elke bal en vooral te geloven in wat we kunnen... 

De tegenstanders zetten de eerste cijfers op het bord, doch namen we snel het heft in handen en bouwden we een mooie voorsprong op (6-1). Kortessem maakte veel loopfouten (die werden niet altijd gefloten), en ook hun passes waren niet altijd goed... Wij kenden een zwakker moment, doch konden we de rust ingaan met een mooie voorsprong: 11-6. 

MEER ... Commentaren (0)
Meisjestornooi Keerbergen
Vorig weekend kwam een uitverkoren deel van de U12-spelers voor het eerst dit seizoen in actie... jawel... onze meisjes! 
Ayko, Sara, Mira, Lotte, Karlijn, Feke, Lisa en Neda hadden er veel zin in en Kasper mocht onze backup zijn omdat de laatste aanmeldingen nogal laat binnen kwamen. Ik was zeer trots dat 8 van onze 10 meisjes uiteindelijk meegingen.
 
In Keerbergen werd het herdenkingstornooi André Vertommen georganiseerd. 8 ploegjes namen hieraan deel en Evergem was er dus één van. Er werd gespeeld in 2 poules van 4 ploegen en daarna waren er kruisfinales.
Wij startten tegen thuisploeg Atomix. De wedstrijd kwam nogal moeilijk op gang voor beide ploegen. 
Voor beide ploegen waren er nochtans voldoende kansen maar de afwerking op doel sloeg wat tegen. Misschien was het de spelers nog niet opgevallen dat de doelen verlaagd werden? Nipt konden we de wedstrijd winnen met 3-2. Na een korte adempauze dachten we gezamenlijk na wat we de volgende match zouden kunnen verbeteren en dit probeerden we dan meteen toe te passen tegen Uilenspiegel
MEER ... Commentaren (0)
Wedstrijdverslag: Heren 2 - Elita Lebbeke 2 : 31 - 15

Na enkele maanden zonder officiële heren matchen mochten onze heren 2 het eerste balletje gooien in het nieuwe handbaljaar voor HBC Evergem. De tegenstander van dienst was Elita Lebbeke. Hun heren 2 bestond vooral uit recreanten en enkele ervaren spelers.

Deze heren uit Lebbeke waren tijdens de openingsfase duidelijk de beteren van onze starters. Elita speelde een 3-6 voorsprong bij elkaar. Onze kadetten samen met nieuwkomer Fredrick speelden te traag en werkten slecht af. Na 15’ wisselden de echte 2de ploeg spelers voor een 6-tal 1ste ploeg spelers. Aanvankelijk ook geen succes want ook zij misten open kansen. Toch konden ze nog enkele keren scoren zodat het scorebord  een 11-8 voorsprong aanduidde.

MEER ... Commentaren (0)
Onze voorzitster aan het woord

 Krantenartikel van onze voorzitster kan je lezen door op onderstaande foto te klikken:

Commentaren (0)
Trainingsschema 2018 - 2019

 

Commentaren (0)
Beachhandbal Tornooi te Blankenberge (28 & 29/07)

Afgelopen weekend deden onze Dames en Heren van HBC mee aan het beach handbal tornooi in Blankenberge. Ook een aantal scheidsrechters van HBC Evergem waren paraat. 

 

Klik op de foto voor een grotere versie (Laden duurt effe).

Meer foto's kan je terugvinden in de Foto Gallerij !!

Commentaren (0)
  
 
Copyright 2013 Handbalclub Evergem - Gebruiksovereenkomst - Privacybeleid - Powered by - Inloggen