Wedstrijdverslag DB Gent - U12 (17/10/20)

Eerste competitiematch voor U12.

U12 trok dit weekend naar Zwijnaarde om het op te nemen tegen Don Bosco, de geeltjes (die ons in de wandelgangen de blauwtjes noemden :-P). Voor het eerst op het grote veld, en dat was voor iedereen het geval van Evergem, behalve voor Lars. Bij Don Bosco echter veel 2e jaars en dat konden we voelen...

Na een flinke opwarming kon de eerste time van start gaan.

In het begin werden we betrapt op veel technische fouten, dubbel dribbel, loopfout, boogpas... Hierdoor kon Don Bosco relatief makkelijk in balbezit komen en ze hadden geen medelijden. Hun afwerking op doel was efficiënter dan bij ons, onze 4 eerste pogingen gingen helaas boven het verlaagde doel. Het waren in de eerste time vooral Guust, Lyna en Fabian die de keeper alsnog aan het werk zetten. 2 van onze 3 doelpunten scoorden we onderaan het doel. Iets om te onthouden! 9-3

Geike en Ella hadden schrik om te spelen, dat is voor niets nodig nochtans. Deze wedstrijdjes zijn om bij te leren.

Na veel raadgevingen van Jasmine in de rust verliep de 2e time een beetje gelijkaardig. Jasmine nam een time-out om nogmaals te vragen het veld breed te maken, en de hoeken moesten diep staan. Het viel inderdaad op dat alle shots op doel bijna van het midden van het veld kwamen, terwijl onze aanvallers ook nog eens veel te dicht op elkaar stonden. Fabian kon als keeper een penalty van Don Bosco stoppen maar helaas heroverde Don Bosco daarna weer de bal. Leontine dook naar elke bal, en als het moest, gebruikte ze daarvoor als veldspeler zelfs het doelgebied. Gelukkig had de jeugdscheidsrechter dàt niet gezien. De verdediging deed het niet slecht. De samenwerking was al beter dan in de eerste time. Guust kon op tegenaanval gaan en scoorde onderaan. Cedric deed ook doelpogingen maar die belandden op de keeper. Enkele seconden voor het eindsignaal deed Fabian nog een poging om zo hard mogelijk (vanaf de middenlijn ongeveer) op het doel te schieten. We komen nog een beetje kracht te kort, zo was te merken.
10-1 einduitslag.

In de laatste time (die niet meetelt in de ranking), konden we ons enige doelpunt maken door mooi samenspel zonder gedribbel. Leontine scoorde onderaan, een beetje erna volgde nog een shot hoog boven het kader. Fabian en Lars kwamen ook nog vrij voor het doel, maar die ballen gingen over of werden op de keeper geschoten. Kobe had wat minder durf, maar dat komt wel!

Algemeen moet het vizier nog wat afgesteld worden, het vizier om op doel te shotten, maar ook de vertrekposities in aanval.
Don Bosco dribbelde nauwelijks, en dat is ook veiliger, elke dribbel is een kans om de bal te verliezen.
Voorlopig nog niet eenvoudig, zo op dat grote veld, maar daar trainen we voor!
Met een toekomstdroom voor ogen zal dat wel lukken, zoals Geike op de bank luidop droomde: "Later wil ik kinderverzorgster worden." ?! Ik dacht nochtans dat al onze spelers tophandballers wilden worden!

Kelly

Datum gepost: 18/10/2020