Wedstrijdverslag Elita - U12 (10/10/20) Tornooi

Heel knappe prestatie van U12 in Buggenhout!

Lyna, Leontine, Marie-Laure, Mathice, Arnaud, Rune, Kobe en Fabian waren zeer enthousiast voor - eindelijk - de eerste echte wedstrijdjes dit seizoen. Tornooi in Buggenhout, Evergem en Dendermonde waren te gast bij een vinnig Elita. De thuisploeg had 3 ploegjes en de bezoekers elk één.
Iedereen was mooi op tijd, dus we hadden nog veel tijd om op te warmen en dat deden we in wedstrijdvorm. De familie Herrebout-Van Baeveghem tegen de anderen. We speelden lijnbal met als extra regel: nooit stilstaand de bal vangen, en daar heeft de pasgever ook een groot aandeel in. Er was nog wat werk aan de winkel maar het ging steeds beter.

De sporthal van Buggenhout liet niemand toe in de tribune, en ook niet in de gangen, corona-maatregel. Onze meegereisde supporters trokken een pruillipje maar misschien konden ze - als alles mee zat - nog een glimp opvangen van hun poulains vanuit de cafetaria. Heel blij, want we konden gelukkig het goede veld veroveren! Een eerste overwinning. Meer nog, we gingen snel gaan klaar staan, zodat we richting de cafetaria konden spelen. Tot hiertoe zat alles mee. Nu die matchen nog!

De eerste match tegen Elita was heftig. De regel "niet stilstaan bij balontvangst" bleef gelden, maar als bij wonder deed iedereen dat prachtig, vermoedelijk uit angst voor de bank. Aan de keepers vroeg ik telkens om zeer actief te zijn, t.t.z. metéén de bal richting center bij doelpunt en in het andere geval de bal snel recupereren en mee opbrengen op het veld. Een aanspeelbare keeper. Bij de start hadden we duidelijk evenveel kansen, maar het verschil was dat wij OP de keeper mikten, en de tegenstanders helaas mooi in de hoeken. Fabian kwam meestal een beenlengte te kort voor die mooi geplaatste ballen. Twee spelers werden gewisseld om de 2 à 3 minuten en de taak van de bankzitters was om beter te mikken op doel. Jawel! We haalden Elita weer in en wonnen zelfs de match.
Ook onze tweede match was erg spannend. Die was tegen een andere ploeg van Elita. We speelden uiteindelijk gelijk. Goed zo!
Dendermonde was met een grote gevarieerde groep aanwezig en hier konden we bewijzen dat wij collectief beter waren. Mooi samenspel bezorgde ons veel kansen en de winst.

Na 3x 10 minuten te spelen, mochten we eventjes uitblazen. De enige ploeg die nog op het lijstje stond, was Elita nr.3. Zij hadden nog niets verloren, méér nog... Zij scoorden tot dan toe minstens 1 goal per minuut. Dat zou geen gemakkelijke klus worden. Winst zou ons de eerste plaats opleveren. Liplezend zagen onze supporters dat het nu alles of niets was in de "FI-NA-LE".
Met wat krachtvoer achter de kiezen startten we de match, op vraag van de tegenstanders op ons favoriete veld, voor de neus van onze supporters. Ok, dat was niet makkelijk! Elita 3 was zeer geroutineerd en hun trainer had hen zelfs opgelegd dat ze nooit mochten dribbelen. En dan nog speelden ze ons vlot aan de kant. Met 11 goals bijna dubbel zoveel doelpunten als ons. Iedereen deed hard zijn best tot de laatste seconde, dat is het voornaamste. Bovendien was iedereen van onze ploeg, behalve Mathice dan, nieuw in deze reeks.

Als extraatje mochten we nog eens tegen de gesplitste ploeg van Dendermonde spelen. Zo konden we dan toch nog afsluiten met winst.

Goed gespeeld allemaal!! Lyna's shot op doel mist misschien nog wat kracht, maar de aarzeling is verdwenen. Leontine zet man én vrouw zonder problemen in 't zak. Als je Marie-Laure vraagt een knappe jongen met bril te bewaken, dan doet ze dat vol overgave. (De andere tegenstanders ook trouwens). Mathice liet de keepers alle hoeken van het doel zien, om de bal eruit te rapen. Arnaud verraste mij en zijn tegenstanders met zijn passeerbewegingen. Rune had graag ook een goal gemaakt maar dat komt wel goed aan zoveel inzet te zien in aanval én verdediging. Kobe weet waar de keepers moeilijk aan de bal kunnen en liet dit geregeld zien. Van Fabian dachten de tegenstanders wellicht dat ze die wel aan konden, tot hij voor hun neus stond en vlotjes de tegenstanders voorbij liep.

Iedereen had zichtbaar van het tornooi genoten. En ik heel blij dat ik eens mocht depanneren.
Mooie prestatie. Lukas en Jasmine... Jullie zijn goed bezig! Houden zo. :-)

Datum gepost: 18/10/2020