Verslag Thor Middelkerke - M13

Gisteren was er wedstrijd in Oostende tegen Thor Middelkerke. Voor Yarianna en Dine was het hun 1ste wedstrijdervaring. Doelstelling van deze wedstrijd was: 1) plezier beleven; 2) in aanval naast de verdediger lopen; er voorbij gaan als het lukte en blijven kijken als iemand vrij stond (en pass geven als je er niet voorbij raakte); een andere doelstelling was om te niet direct te botsen als men de bal kreeg (cf. men mag 3 stappen zetten met de bal in de hand wat onder andere impliceert dat men snelheid kan maken; tijd heeft om rond te kijken én men de dribbel nog niet kwijt is). In verdediging was de opdracht dat iedereen ervoor probeerde te zorgen dat de persoon voor zich de bal niet kon krijgen binnen de 9m (zone tussen stippellijn en volle cirkellijn); als ze de bal daarbuiten kregen, dienden men te trachten de bal te veroveren. Als keeper: de bal zo snel mogelijk terug in het spel brengen.

Beide opdrachten werden zeer goed vervuld. Er werd mooi samen gespeeld en (zeker door de meisjes die al langer speelden) er werden zeer mooie aanvallende acties getoond. Ook in verdediging lieten we ons niet doen en trachtten te doen wat gevraagd werd.
De eerste wedstrijd verloren we met 8-6; de 2de wonnen we met 6-8 en de 3de verloren we opnieuw met 8-6... Deze cijfers zijn te danken aan: Meyssa, Ranya, Yarianna, Feke, Lotte Co, Ella, Dine, Kaya en Karlijn.

Datum gepost: 5/10/2019