Detail bericht
Terug
Wilrijk Cup U12 (Zat 07/09/19)


In de Wilrijk-Cup streden drie U12-ploegen voor de beker in wedstrijden van 20 minuten. Heist-op-den-Berg, Evergem en uiteraard organisator Uilenspiegel namen het tegen elkaar op.
In onze eerste wedstrijd tegen Heist-op-den-Berg waren wij duidelijk de betere. Tegen halfweg stonden we met 7-1 voor. Niets leek ons nog in de weg te liggen voor een goede afloop. Maar een sporter weet dat de prijzen pas worden uitgereikt aan de eindmeet. Onze verdediging verzwakte fel en in aanval liep het ook minder vlot, we forceerden een aantal doelpogingen die in feite geen doelpogingen waren. We zochten niet naar de speler die vrij kwam in onze aanval om af te ronden op doel waar we aanvankelijk wel nog het geduld hadden. Het werd onnodig spannend en met een zuchtje wonnen we de wedstrijd met 8-9. Daarna 5 'rust en meteen daarna aan de slag tegen Uilenspiegel. 

Uilenspiegel begon sterk aan de wedstrijd en meteen moesten we al achtervolgen, dat was het geval voor de ganse wedstrijd. Gelukkig voor ons had Uilenspiegel een aantal keer pech (lat of paal) bij de afwerking en konden we op die manier dichterbij sluipen. Ik vond dat we collectief gezien aanvallend sterker stonden - bij Uilenspiegel kwam het voornamelijk van één speler - maar even collectief misten we soms open doelkansen. Er stond ook een goede keeper in het doel van Uilenspiegel, die bijvoorbeeld een penalty kon tegenhouden en ook de 2 daaropvolgende shots 'uit de rebound' knap kon redden. 13-14 was het eindresultaat. Onze verdediging moest echt beter.
Met een gevoel van 'oef' na de eerste match en een 'doeme, net niet' bedankten we de tegenstanders, scheidsrechters en het publiek.
Gezien elke ploeg één match had gewonnen en één had verloren, was het voor het wedstrijdsecretariaat geen makkelijke berekening. Uilenspiegel won de beker hoewel ze met 4 punten verloren van Heist-op-den-Berg en ook nog eens minder doelpunten hadden gemaakt dan ons. Na herberekening mochten onze Evergemse U12-spelers toch nog de beker omhoog steken. Als coach was het aangenaam vertoeven onder de intussen fris gewassen okseltjes. 
Helaas nog geen "nieuwe" U12-spelers aan de bak in dit tornooi. Ik bedank Arne, Arthur, Ferran, Florian, Joran, Jules, Kasper, Matti en Milan voor hun inzet!


Geschreven door: Kelly
Datum gepost: 14/09/2019
Aantal lezingen: 565

Terug
  
 
Copyright 2013 Handbalclub Evergem - Gebruiksovereenkomst - Privacybeleid - Powered by - Inloggen