U12 - Dendermonde (16/03/2019)

De laatste U12-competitiematch hadden we graag winnend afgesloten. In zekere zin slaagden we daarin, maar de derde time telt jammer genoeg niet mee voor de ranking. De twee eerste verloren we.

Onze meisjes gingen van start, zij waren met 6 (Mira, Ayko, Lisa, Karlijn, Kaya en Neda), Senne vulde de ploeg aan in doel. De wedstrijd ging heel goed op, het was erg spannend. De verdediging passeren was moeilijk voor ons, Dendermonde verdedigt namelijk met 6 op een rijtje. Het waren vooral de grotere meiden die tot scoren kwamen. Qua verdediging was het niet slecht, de bank was hier nogal kritisch over maar moest zich even later zelf nog gaan bewijzen. Halfweg verlieten de meisjes het veld, het was 5-6 op dat moment. Onze jongens waren Florian, Jules, Milan, Kasper, Arne, Ferran, Matti en Joran. Ze begonnen zeer gretig hun wedstrijd, maar liepen zich vaak vast in de verdediging van Dendermonde. Toegegeven... Wij oefenen nooit op afstandsshots over een verdedigende muur / een 6-0 verdediging en dat was er wel aan te zien. De kinderen moeten eerst voldoende sprongkracht ontwikkeld hebben, anders wordt dat fout ingeoefend (niet iedereen is daar al klaar voor). Bij de jeugd kiezen wij bovendien voor een open verdediging. Echter niet zo open als bij momenten op onze match. ;-) Met een open verdediging leert iedereen te werken in verdediging. Ook de jongens verloren het vervolg van de match met 2-3. Eindstand dus 7-9.

De 2 volgende matchjes speelden we met gemengde ploegen.

De 2e match begon moeizaam want halfweg stond het al 1-4. Nochtans had ik voor deze opgave gekozen voor een ploeg met zoveel mogelijk gestalte in geval we niet tussen de verdediging maar erover moesten shotten. Bij een time-out (mijn eerste officiële bij U12 :-P) werd gevraagd het veld zo breed mogelijk te houden om de verdediging open te trekken en om op snelheid de bal te krijgen. We konden nog naderen tot 3-4 maar ook hier verloren we uiteindelijk met 2 punten. 3-5.
Gevolg: Teleurgestelde gezichten... Was het niet om het verlies, dan was het voor de gekregen speelminuten (= in de meeste gevallen over "te weinig"). Naast het coachen is het wisselen (als je een grote bank hebt) ook soms een zware opgave. Wij waren met 15, de tegenstanders slechts met 8 in totaal.

In het laatste matchje startten onze kleinsten. Het mag gezegd worden, in verdediging waren zij duidelijk veel feller! Ze smeten zich voor elke bal, en daar verwachtten de tegenstanders zich niet meteen aan. Zo kwamen ze vaker in balbezit door de bal af te snoepen. Een punt niet gescoord en een extra kans om er één te maken in het doel van Dendermonde. En bij wat snelheid kon dat vooraleer zij zich op hun geliefde rijtje hadden opgesteld.
Deze dynamiek zorgde er ook voor dat de aanvallers nu wél meer in beweging waren, ook de groteren, voordat ze bal kregen.
De wedstrijd werd gewonnen door ons met 9-6. Nog een mooie beloning.
Ons kwetsbaar opstellen, in een 3-3-verdediging, daar worden we zeker en vast op termijn nog voor beloond! En dat sprongshot zal ook nog te gepasten tijde voldoende aandacht krijgen.

Eindstand in onze reeks:
DB Gent staat eerste en heeft geen enkel matchje verloren. Dikke proficiat!
Wij staan 2e en haalden 18 punten op de 32 te verdienen punten. We haalden dus onze helft. ;-)
Dendermonde kan maximum nog op 14 punten komen. Waasmunster vormt ook geen gevaar meer. Denderbelle eindigt als laatste.
Komende zaterdag zullen we ons kunnen meten met alle Oost- en West-Vlaamse ploegen. Dit zal echter in het minihandbal zijn.

Datum gepost: 2/04/2019