Detail bericht
Terug
Verslag Laatste activiteiten U12


Op 23 februari 2019 leek de lente volop begonnen. In een stralend zonnetje, sommigen in korte broek, trokken de welpen naar Brasschaat voor een oefenwedstrijd. De dames lieten ons volledig in de steek, maar de mannen waren bijna voltallig. Florian, Arthur, Ferran, Milan, Matti, Senne, Jules en Joran gingen de strijd aan tegen het voor ons onbekende Brasschaat. Er werd goed samengespeeld en er werd veel gevarieerd qua posities. Ons scoorpercentage lag bovendien zeer hoog ondanks de verlaagde doelen, ik was zeer blij, eindelijk een behoorlijke afwerking op doel. Fier konden de spelers aan de meisjes vertellen dat ze geen enkele match hadden verloren. Het was soms reuzespannend en ééntje eindigde dan ook met een gelijkspel. Van de supporters van Brasschaat mochten we horen dat ze het fijn vonden om hun ploeg eens tegen een onbekende te zien spelen en ze hadden er alvast zin in om eind april naar Evergem te komen. Dan organiseren wij een driehoekstornooi met Gent erbij. Het wordt opletten geblazen... 2 van hun spelers speelden die dag namelijk mee met de U14 (toevallig tegen onze U14 in Merksem) en Gent moeten we nu echt ook wel eens verslaan want telkens een puntje te kort in de terugmatch... Dat knaagt. https://photos.app.goo.gl/mxTr1Xkuc8tYRxga9
 

Daags nadien, 24 februari, een zomerse zondag. Soms is het jammer dat handbal binnen moet gespeeld worden. Welpentornooi in Eeklo. Er was één jongensploeg en één meisjesploeg. Bij de meisjes speelden Mira, Lotte, Karlijn en Kaya, bij de jongens Milan, Joran en Kasper. Eén man te kort. Kaya's broer dacht te supporteren voor zijn jongere zus. Niet veel later had Dario ook een tenue aan en nòg even later scoorde Dario in het meisjes-jongens-duel doorheen de benen van keeper Kaya. De meisjes hadden het moeilijk, er was nochtans mooi samenspel, maar het scoren op zich was een probleem. Ondanks de soms zware cijfers bleven zij elke wedstrijd tot het einde positief en bleven ze vechten. Eeklo was het sterkste en voor de "terugwedstrijd" werd afgesproken dat wij met één speler meer mochten spelen. Het is voor beide ploegen fijner en leerzamer. Eeklo kon zo eens oefenen om in ondertal te spelen.
De jongens konden meer wedstrijden naar zich toe trekken, maar ook Eeklo konden zij niet te baas. Ondanks dat zij 2e werden, gingen de kopjes sneller hangen als het niet mocht lukken in de match. Eens verliezen maakt winnen de moeite waard! Gewoon blijven trainen, zelf ook wat harder worden (maar correct blijven) en leren uit je fouten en ook leren van de (tegenst)ander. Het was een leerzame namiddag. Onze meisjes die tegen onze jongens spelen... ze worden het niet beu. Het viel mij op dat de spelers het meeste plezier hadden tijdens deze matchen (plezier in de goede zin van het woord: met genot én inzet!). De broer-zus-strijd speelde daar ook wel in mee met Kasper tegenover Karlijn en Kaya tegenover Dario.
 

 

Een weekend later zaten we al in maart. 2 maart was het begin van de Krokusvakantie. We nodigden onszelf uit bij Thor Handbal. Zij organiseerden een (uitgesteld) welpentornooi in Leffinge (Middelkerke). Met de vroege start van de lente (dachten we), besloten we al 's morgens te vertrekken om eerst beachhandbal op het strand te spelen. 
Via tips van een local kwamen we in Oostende terecht als ideale locatie voor deze wintereditie. Na een verwelkoming met warme chocomelk en wafeltjes trokken we richting het strand. Iedereen het zand in. 10 spelertjes en 2 mama's, perfect te verdelen in 2 ploegen met als eerste opdracht "Knutsel zo snel mogelijk een doeltje in elkaar (als je tenminste weer op de dijk kan klimmen)." 
De spanning nam toe, discussies werden gevoerd, de taken verdeeld... Beide ploegen slaagden erin, ongeveer gelijktijdig, het doel in elkaar te zetten. Het veld werd klaargemaakt en het spelen kon beginnen. "Kelly, wanneer gaan we eten? Ik heb honger."
Chauffeurs Ann en Eveline hoorden van de "teambuilding" en sloegen de handen in elkaar om een picknick te voorzien. Volgens mij was die bewuste welp gewoon heel nieuwsgierig wat er, en of er iets op zijn bord ging komen.
Geen medelijden. Geen eten voordat er 4 wedstrijdjes waren gespeeld. De ploegen werden regelmatig heringedeeld. Op één na gingen alle matchjes goed op wat het extra plezant maakte. Enkele beach-regels leerden we al doende. Vooraleer weer in te pakken, oefenden we nog 2 reeksen shoot-outs. (Dit wordt gespeeld indien elke ploeg één helft van de beachhandbalwedstrijd kan winnen. In beachhandbal mòet er een winnaar zijn.) En om het middagmaal écht te verdienen moest alles weer opgeruimd worden, tot verbazing van één van de welpen die zich afvroeg wanneer de andere ploegen nu eindelijk gingen komen, nu ze zoveel hadden geoefend en er volledig klaar voor waren. Hij had zich het welpentornooi in de namiddag net iets anders voorgesteld. 
 
We mochten heerlijk en gezond (en beschut) smullen in de Koninklijke Gaanderijen!
"Kelly, is er ook een dessertje?" sprak de bewuste welp alsof hij zich had ingeschreven voor een sneukeltoer.
Jawel, ook dààraan was gedacht maar het werd een "Daar hebben we geen tijd voor, we moeten dringend richting het tornooi en als je daar goed je best doet..."
 
We speelden in de sporthal van Leffinge tegen Thor en tegen 2 ploegjes van Izegem. Zelf hadden we ook 2 ploegjes. Arne, Senne, Jules, Matti en pagadder Felix speelden in het ene ploegje en Lotte, Meyssa, Florian, Arthur en zijn maatje Liam vormden het tweede. Elke ploeg moest 4x spelen en mocht maar 1x rusten. Ik vermoed dat dit bij het laatste wedstrijdje toch wel in de beentjes zat. Evergem kon het tornooi winnen en dat verdiende een dessertje, fruitsla! 
Meyssa deelde op het einde nog koekjes uit aan de snelle en iets minder snelle douchers.
 
Het was een zeer fijne dag. Extra dank aan onze chauffeurs / kookouders van dienst, Eveline en Ann, en aan Patrick voor de prospectie aan de kust en de warme verwelkoming! En niet te vergeten... aan het weer dat zich in de juiste periode gedeisd wist te houden.
 


Geschreven door: Kelly
Datum gepost: 2/04/2019
Aantal lezingen: 247

Terug
  
 
Copyright 2013 Handbalclub Evergem - Gebruiksovereenkomst - Privacybeleid - Powered by - Inloggen