Oefentornooi met Thor

Het oefentornooi van gisteren in Ertvelde met Thor was goed. We konden met Evergem zowel een meisjesploeg, als een jongensploeg vormen.
Meisjesploeg: Neda, Meyssa, Karlijn, Kaya, Ayko, Mira en U10-ers Lotte, Ranya en Lyna. Coach: mama van Ayko.
Jongensploeg: Milan, Arne, Joran, Matti, Kasper, Florian en U10-ers Arthur en Felix. Coach: mama van Arthur.
Merci aan Heidi / Ann / Céline om bij te springen eens aanwezig.
Jerke van onze U14 heeft meegespeeld met Thor, en daar waren zij heel blij mee. Dankjewel, Jerke!
Dankjewel aan Thor voor hun komst!
Aan de wedstrijdtafel, voor de gelegenheid gezellig tussen het publiek, zaten de mama van Kaya (aan het scorebord) en Ayko haar zus hield nauwlettend alle scores bij op haar handgemaakt scoreformulier. Zeer netjes.

De nadruk lag op... oefenen en daarbovenop plezier hebben en gretig zijn naar de bal.
In een ploegsport sta je net iets sterker als je kan beschikken over veelzijdige spelers die overal inzetbaar zijn. De huidige "kleintjes" worden wie weet wel de grootsten eens ze volwassen zijn? Het is de geroutineerde supporter dan wellicht wel opgevallen dat de opstelling een beetje anders was dan anders, en dat lag niet aan de coaches. Onze (nu nog) jongere/kleinere spelers konden ervaring opdoen op de opbouwposities terwijl de (momenteel) grotere spelers ervaring konden opdoen op de hoek, en ook eens tot het besef konden komen hoe (en dat :-P) je als hoek het liefst goed wordt aangespeeld. In het doel stond nu niet steeds diegene met de beste tijgerreflexen, maar ook hier kan een veldspeler veel uit leren. Een vallende speler zal bijvoorbeeld vaak onderaan schieten, het is een kunst om als keeper in te schatten waar er zal geshot worden. Als je dit als veldspeler in doel af en toe ervaart, kan je eraan werken om zelf de keeper te misleiden. Je schiet waar hij/zij de bal nu net NIET verwacht!
Zowel de jongens- als de meisjesploeg speelden 2x 20 minuten tegen Thor. De meisjes en jongens hielden ook hun onderling duel. En als afsluiter werd de groep nog eens gemengd om het nog eens tegen elkaar op te nemen. (Verrassend genoeg geraken ze dit niet beu om tegen elkaar te spelen.)
Veel handbal, veel plezier, veel inzet... Zo moet dat zijn!
Dankjewel voor alle hulp op en rond het veld, ook voor de opbouw, en bij het opruimen!

Ploegfoto's:

Datum gepost: 3/02/2019