Detail bericht
Terug
Verslag M12 meisjestornooi in Ertvelde


In het eerste weekend van januari besloten we met HBC Evergem de jeugdcup in Roeselare onveilig te gaan maken. Voor U18 en U16 lukte dit. Maar in de poging om ook een M14-ploeg samen te stellen, mislukten we. Nochtans popelden vooral de M12 om toch te spelen, waardoor we een eigen driehoekstornooi inrichtten. Atomix (Haacht) en Denderbelle gingen graag in op onze vraag.

Het werden heel leuke wedstrijdjes! Vele meisjes groeiden naarmate het tornooi vorderde, zowel bij de tegenstanders als bij Evergem. 


Ayko kwam vooral het laatste matchje echt goed op dreef en na 3 goals na elkaar was haar beoogde colaatje zeker verdiend.
Daarna volgden wel enkele overhaaste shots, was haar nog een 2 liter-fles beloofd? Feke stond aanvankelijk wat te veel stil voordat ze bal ontving, maar het ging steeds beter dus ook haar strakke shot op doel. Karlijn zette vaak haar verdediging op het verkeerde been, en kwam verschillende keer tot scoren. Kaya is het schoolvoorbeeld voor vechten voor de bal. Ondanks haar kleine gestalte, kon ze heel vaak ballen onderscheppen en "vervelend doen" naar de tegenstander toe. Lisa maakte mooie goals vanop de opbouwpositie, maar ook in het doel werd ze beter en beter. Halfweg wist ze ook haar benen te gebruiken om lage ballen te pakken. Lotte was pompaf na de eerste wedstrijd, met haar grote inzet (en korte benen) had ze dan ook alles gegeven om van helemaal in het hoekje tot aan de 6m te crossen wanneer de tegenstander in balbezit kwam. Lotte gaat ook heel mooi in in aanval, maar tussen de benen van de keeper scoren, lukte deze keer niet. Meyssa heeft goede reflexen in doel en in verdediging, en ook haar shot is lekker strak. Ranya is haar zus en zij kwam voor de gelegenheid eens meespelen (ik wist niet of ik aan voldoende spelers zou komen). In het begin stond ze vaak eens buiten het veld, alles was nieuw voor haar, maar op die manier liep de tegenstander ook buiten en was de bal voor ons. Ieder zijn tactiek! Ranya kreeg een spoedcursus thuis van haar zus en dit wierp zeer zeker vruchten af! Proficiat zusjes! En vanaf volgende week hebben we er zo ook een nieuw HBC-lid bij. Sara die dit jaar meetraint en -speelt bij de U14 was onze laatste man. Zoals steeds verschalkte ze vlotjes verscheidene verdedigsters. Ook de match als doelvrouw deed ze erg goed, en bovendien gaf zij goede orders aan haar verdediging als de pivot bijvoorbeeld vrij kwam te staan. 

Onze meisjes deden het schitterend en ze wonnen alle wedstrijdjes! In de competitie (waar dus ook de jongens meespelen) hebben wij zelfs een wedstrijdje verloren tegen Denderbelle. Elke mooie aanval start uit een goede verdediging... en ze was goed! Dit moeten we onthouden.
In april zou men een Beker van Vlaanderen inrichten voor M12, ik hoop dat we hier ook aan zullen kunnen deelnemen. Aan enthousiasme zal er zeker geen gebrek zijn, maar ik hoop dat er voldoende speelsters vrij zullen zijn.


Merci aan het zeer enthousiaste publiek!
Dank ook aan Nico, die toonde dat hij - als goede huisvader van HBC Evergem - goed overweg kon met trekker en dweil. 


Uitslagen:
13u30 Evergem - Denderbelle: 6-3
14u00 Atomix - Denderbelle: 5-4
14u20 Evergem - Atomix: 3-2
14u40 Evergem - Denderbelle: 7-4
15u00 Atomix - Denderbelle: 7-9
15u20 Evergem - Atomix: 7-6
 
 
Kelly
 
 


Geschreven door: Kelly
Datum gepost: 12/01/2019
Aantal lezingen: 322

Terug
  
 
Copyright 2013 Handbalclub Evergem - Gebruiksovereenkomst - Privacybeleid - Powered by - Inloggen